Cesta k Svetlu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vyvracanie ateistických téz – evolúcia

Evolučná teória patrí k jedným zo základných pilierov, o ktoré sa opiera ateistický svetonázor a materialistický pohľad na svet. Je však paradoxné, že práve hlboké pochopenie podstaty evolučného procesu potvrdzuje existenciu Vyššej Inteligencie, ktorou bol tento proces riadený.
 
   Materialistický pohľad na evolúciu totiž predpokladá, že ide o vývoj od najjednoduchších foriem života až k tým najzložitejším a to prostredníctvom slepého a náhodného výberu. Celé si to môžeme pripodobniť ku nepripravenému žiakovi, ktorý rieši test. Na každú otázku v teste je daných desať odpovedí – desať možností. No a keďže žiak je nepripravený, krúžkuje svoje odpovede iba systémom náhodného výberu.
 
   Presne takýmto spôsobom si teda materialisti a ateisti predstavujú i evolučný proces. Podľa nich aj príroda postupovala práve takýmto spôsobom čo znamená, že ak sa vývoj nachádzal na určitom nižšom stupni, iba čisto slepým a náhodným výberom sa hľadali ďalšie vývojové možnosti, pričom napokon úplne náhodne, prostredníctvom pokusov a omylov sa takáto možnosť napokon našla a vývoj mohol postúpiť o krôčik dopredu.
 
   Takáto je teda podstata materialistickej predstavy evolučného vývoja, ktorá predpokladá, že vedomie sa vyvíjalo spolu s vývojom hmoty a to sériou náhodných pokusov, omylov a náhodne nachádzaných riešení.
 
   Takáto úvahy však majú jeden háčik! Už dávnejšie som totiž čítal istú vedeckú teóriu dokazujúcu, že ak zoberieme do úvahy celkový čas vývoja života na našej planéte od jeho prazákladných počiatočných foriem až ku človeku súčasného typu, toto obdobie je jednoducho príliš krátke na to, aby ho príroda stihla uskutočniť prostredníctvom slepého výberu čisto náhodných možností. Ak by sa to totiž dialo práve takýmto spôsobom, evolučný vývoj na zemi by musel byť omnoho, omnoho dlhší, než v skutočnosti reálne bol.
 
   Z tohto faktu teda vyplýva, že príroda sa vo svojom vývoji od najjednoduchších foriem k najdokonalejším vôbec nesprávala ako nepripravený žiak, náhodným spôsobom krúžkujúci odpovede v teste. Evolúcia v skutočnosti prebiehala úplne inak! Správala sa ako žiak, ktorý sa na test dobre pripravil a preto už dopredu pozná správne odpovede. Jednotlivé kroky v evolučnom procese na našej planéte boli uskutočňované VEDOME! S plným vedomím toho, ktorá vývojová možnosť je správna!
 
   Evolučný proces bol preto procesom vedomým a nie náhodným! Jedine ak zoberieme do úvahy túto skutočnosť je totiž možné vtesnať evolučný vývoj na našej planéte do toho vymedzeného časového obdobia, v ktorom podľa vedeckých poznatkov v skutočnosti prebehol. Iba ak pripustíme túto možnosť môže všetko súhlasiť. Inak nie!
 
 Inak, čiže tak, ako sú o tom presvedčení materialisti a ateisti, to znamená prostredníctvom čisto náhodného výberu by tento vývoj nebolo možné v danom čase stihnúť.
 
   Skutočné, hlboké pochopenie podstaty evolučného procesu je teda potvrdením existencie Stvoriteľa. Potvrdením existencie Vyššieho Princípu, ktorý posúval vývoj na našej planéte vedomým spôsobom. Evolučný proces je teda príbehom dobre pripraveného žiaka, ktorý s prehľadom zakrúžkovával správne odpovede v teste a práve preto, že a nemýlil a nepochyboval mohol stihnúť tento test úspešne vypracovať v presne stanovenom čase, ktorý bol naň určený.
 
  http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.Š.

Zákony stvorenia | stály odkaz

Komentáre

  1. ach
    neviem, ci ma zmysel vyjadrovat sa, lebo nie je spravne utocit na niekoho, kto nema zbrane na obranu (mam tym na mysli schopnost mysliet), ale evolucia nie je v ziadnom prippade nahodny proces. Kazdy organizmus je dokonale prisposobeny prostrediu, v ktorom zije. Mutacie v genoch prebiehaju nahodne, ale zivocichy neschopne prezitia proste zahynu, pretoze nedokazu prezit v prostredi, v ktorom vznikli. Prvu miliardu rokov od objavenia sa prvych buniek na Zemi, ked sa Zem este len formovala zo zvyskov po vybuchu supernovy prebiehala evolucia len na urovni jednobunkovych organizmov, no akonahle sa vyvinuli organizmy viacbunkove a schopnost pohlavneho rozmnozovania, evolucia zacala prebiehat brutalne rychlo.. Stale sa formuju nove zivocisne druhy.
    Ale zadubeni kreacionisti si vzdy musia jednoduche veci vysvetlovat zlozito. Aj vznik vesmiru pripisuju Bohu, ktory je natolko zlozity, ze vysvetlenie pre svoj vznik zrejme nepotrebuje..

    Vsetci, co pisu taketo clanky, skoncia v pekle.
    publikované: 12.05.2011 23:19:11 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Viem, že nič neviem. Tam začni.
    Súhlasím s helloboyom. Fakt, ak chceš bojovať, tak pamätaj, že svojho nepriateľa musíš najprv poznať. Už v časti, keď definuješ, čo je materialistické nazeranie na evolúciu, si bohužiaľ vedľa.

    Ináč, kresťanstvo už dávno evolúciu omilostilo s tým, že je zlúčiteľne s bibliou, ak sa na sedem dní budeme pozerať ako na sedem období vývoja Zeme. Skús si pozrieť napríklad toto http://www.uski.sk/frm_2009/ran/2006/ran-2006-2-05.pdf
    publikované: 13.05.2011 00:30:18 | autor: Gnaag (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ...
    Ináč... snažiť sa dokázať existenciu Boha už dnes nie je veľmi produktívne. Snažili sa o to mnohí veľkí myslitelia. Mne osobne sa najviac pozdávala tá do Georga Berkeley, ktorý dokazoval Boha ako univerzálneho vnímateľa. Boh bol preňho garantom existencie sveta, keďže existuje iba to, čo niekto vníma. A vzhľadom na to, že to, čo je za mojím chrbtom neprestáva existovať, musí byť niekto/niečo, čo vníma proste vždy a všetko. Myslím, že ti je jasné, že aj toto už určite niekto podkopal. Ale ako teória sa mi to zdá skvelé. Uletené a zároveň vtipné.
    publikované: 13.05.2011 00:36:41 | autor: Gnaag (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ono presnejsie ten sokratov vyrok znel
    "Neviem nic, az na fakt o mojej nevedomosti."
    publikované: 13.05.2011 10:46:57 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. .
    publikované: 13.05.2011 10:49:23 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Zaujímavý výber!
    Hovoríš o skutočnom, hlbokom pochopení podstaty evolučného procesu. Koľko vedeckých kníh na túto tému si prečítal? Nielenže podstatu evolučného procesu nechápeš, ale ani netušíš, ako ďaleko už veda v jeho poznaní pokročila. Čítaš len knihy, ktoré evolúciu spochybňujú, ale veda nespochybňuje, veda skúma a dokazuje.Knihy, ktoré spochybňujú, nie sú vedecké.
    Evolúcii podlieha všetko, aj sama evolúcia, aj náboženstvo.Vznikajú nové formy náboženstva zo starých, silnejšie požierajú slabšie a samy sa neskôr delia na nové náboženstvá. Bez vyššieho riadenia, len násilím alebo postupným nátlakom- tak sa onedlho stane Európa baštou Mohamedánstva- či sa vám to páči alebo nie.
    Vedci už vypátrali podstatu života celkom na molekulárnu úroveň a jeho podstatou sú celkom obyčajné chemické reakcie plus kvantová fyzika vo forme vodíkových väzieb. Všetko živé sa skladá z aminokyselín, a všetky aminokyseliny sa dajú vytvoriť zo zmesi plynov, ktoré sú bežné vo vesmíre pomocou elektrického výboja, čiže blesku. Fakt evolúcie a jej náhodno- zákonitej povahy je krištáľovo jasný a nevyvrátiteľný. Možno ho len spochybňovať- neúčinne, ale vytrvalo, tak ako to robíš ty.
    publikované: 23.01.2012 15:08:45 | autor: Palo (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014