Cesta k Svetlu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prírodu spravuje ľuďom neznáma, vedomá inteligencia!

Absolútne nič v prírode sa nedeje samo od seba! Všetko v nej je dokonale riadené! No a inteligencia, ktorá to riadi bola starovekými národmi, či už Slovanmi, Germánmi, Grékmi, alebo Rimanmi personifikovaná a zosobnená do podoby „bohov“, ktorých uctievali. Každý z nich mal na starosti celkom konkrétny druh prírodného diania, pričom dávne národy túto inteligenciu naozaj reálne vnímali a dokázali s ňou aj komunikovať.
   Zmienená inteligencia stojí v službách Svetla a vo svete prírodného diania naplňuje Vôľu Najvyššieho. Preto tiež podporuje každého, kto sa sám snaží slúžiť Svetlu.

   Skúsme sa teraz pozrieť z hľadiska všetkých, vyššie uvedených informácií na jeden z príbehov z evanjelií:

   Raz sa učeníci plavili v noci po mori. A zrazu, o tretej nočnej stráži zazreli, ako sa ku ním niekto blíži, kráčajúc po morskej hladine. Veľmi sa zľakli, lebo si mysleli, že je to nejaké strašidlo.

   A Ježiš, vidiac ich strach na nich z diaľky zavolal: „Nebojte sa! Ja som to!“

   A vtedy Peter riekol: „Pane, ak si to ty, dovoľ mi prísť ku tebe po mori“.

   A Pán Odvetil: „Poď!“

   A Peter vstal, vystúpil z loďky a kráčal mu v ústrety idúc po mori.

   Ale zrazu zadul vietor, on sa zľakol a zapochyboval. A v tom momente sa začal topiť.

   A Pán prišiel k nemu, chytil ho za ruku, vytiahol do loďky a riekol: „Prečože si zapochyboval, ty maloverný?!“

   V tomto príbehu je nám ukázané, čo všetko je človek schopný dokázať, ak má vieru v Pána a ak mu skrze túto jeho pevnú vieru pomáha vedomá inteligencia, spravujúca prírodné dianie.

   Spomenutý príbeh však v sebe skrýva aj určitý  symbolický presah až smerom k súčasnému, modernému človeku. Symbolizuje totiž skutočnosť, že ak človek prejaví pochybnosť, ak neverí, že sú takéto veci možné, okamžite začne tonúť v hlbinách. Okamžite sa začne prepadať do šedivej reality racionality, v ktorej nie je možné konať nijaké zázraky. Okamžite sa začne prepadať do šedivej reality racionality, v ktorej sú všetky zázraky, spojené s existenciou Stvoriteľa, alebo s nejakou prírodnou inteligenciu iba na smiech.

   Čo však povedať o človeku dnešnej doby, ktorý sa vo svojej racionálnej, materialistickej chamtivosti postavil voči svetu prírody a kde len môže ju iba ničí a drancuje. Ničí a znečisťuje vodu, ničí a chemickými hnojivami devalvuje pôdu, emisiami znečisťuje vzduch, hubí rastlinstvo, lesy i zvieratá.

   A tento človek – ničiteľ, je ešte na svoj chladne racionálny postoj k životu dokonca hrdý, pričom nevníma, ako je tragicky odtrhnutý od skutočnej reality. Staroveké národy, na ktoré sa on dnes pozerá s určitou nadradenou zhovievavosťou však v skutočnosti stáli v realite tohto univerza oveľa správnejšie, pretože mali to, čo my už dnes nemáme. Mali skutočnú úctu k prírode a prostredníctvom nej aj určité spojenie s vedomou inteligenciou, ktorá všetko prírodné dianie spravuje.

   S veľkou nevôľou sa ale pozerá táto vedomá inteligencia na konanie súčasného človeka, ktorý drancuje a ničí prírodný svet spôsobom, aký nemá obdobu v celej histórii našej planéty. Človek dneška sa totiž uzavrel do svojej  vlastnej, racionálno materialistickej, virtuálnej reality, namierenej proti prírodnému svetu.

   Kalich trpezlivosti však jedného dňa napokon predsa len pretečie a prírodné sily sa obrátia proti škodlivému ľudskému druhu a zmätú ho z povrchu zemského.

   Zhora, zo Svetla bol takýto pád ľudstva predvídaný, a to vzhľadom k jeho spôsobu myslenia a k jeho hodnotovej hierarchii. Ľudstvo bolo pred touto eventualitou dôrazne varované v spise s názvom Apokalypsa.

   Ak sa ale nezmeníme a vnútorne, v našom spôsobe uvažovania i v našej hodnotovej hierarchii zásadným spôsobom neobrodíme v zmysle obratu ku vznešenejšiemu, spravodlivejšiemu a ušľachtilejšiemu, bude žiaľ musieť dôjsť k tomu, čo je napísané v Apokalypse. A to okrem iného aj preto, že ľudia vo svojej chamtivej racionálnej bezohľadnosti nakoniec celkom zničia a vydrancujú nádhernú planétu Zem.

   A pretože z tejto perly, ktorá vzišla z rúk Stvoriteľa urobili chliev, mocné sily prírody, riadené vedomou inteligenciou, stojacou v službách Pána sa so všetkou svojou ničivou silou obrátia proti ľudstvu, aby konečne poznalo, kto je tu na Zemi i v celom ohromnom stvorení skutočným Pánom.

   Ak si myslíte, že všetko toto je iba nejaký  fanatizmus, tak sa veľmi mýlite. Ide totiž o skutočnosti, ktoré vnútorne zachytávajú mnohí vnímaví ľudia. Ba dokonca je možné pozrieť si i hodnotný film, ktorý sa venuje tejto problematike. Volá sa „Avatár“. Kto ho už videl, ten na základe všetkého, čo bolo povedané môže pochopiť jeho dej hlbším spôsobom.

   A kto ho nevidel, nech si ho určite pozrie. Bude v ňom vidieť víťazný boj civilizácie, uctievajúcej prírodu a prírodnú inteligenciu, s bezohľadnou, racionálno technickou civilizáciou nášho typu, ktorá chce iba drancovať a ničiť.

   A tieto udalosti sa neodohrajú na nijakej inej planéte, ako je to v scenári filmu „Avatár, ale v určitej pozmenenej podobe na našej vlastnej Zemi, z ktorej budú napokon absolútne odstránení, racionalizmom a materializmom vnútorne i navonok obmedzení ľudia. Na Zemi budú ponechaní iba tí, čo sú schopní ctiť si prírodu, ctiť si vedomú inteligenciu, prírodu spravujúcu a ctiť si a plniť Vôľu Stvoriteľa, ktorý nám daroval vedomé bytie a umožňuje nám ho prežívať vo svojom nádhernom stvorení.

http://kusvetlu.blog.cz/  v spolupráci s M.Š.

Skryté súvislosti | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014