Cesta k Svetlu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nepoškvrnené počatie Ježiša Krista

Čo znamená pojem dokonalosť? Dokonalosť je absolútny vrchol všetkého. Je to maximum toho, čo je vôbec možné dosiahnuť. Je to niečo absolútne dokonalé, nad čo už nie je nič iného. To, čo je dokonalé nemožno už nijakým spôsobom meniť, ani vylepšovať, pretože dokonalosťou bol jednoducho dosiahnutý vrchol, nad ktorý niet.
  
   S plne adekvátnym opodstatnením možno slovo dokonalosť spojiť iba s jedným jediným pojmom – s pojmom Boh! Jedine On je naozaj dokonalý a dokonalé je i všetko, čo vytvoril. Dokonalé je teda, v jeho ucelenom a komplexnom pôsobení, i celé ohromné stvorenie, ktoré vzniklo a je udržiavané samočinným pôsobením Zákonov stvorenia. Tieto Zákony nesú v sebe pečať svojho Tvorcu a sú preto dokonalé. To znamená, že všetko, čo v  mnohých úrovniach stvorenia vzniká a čo sa tam deje, môže vznikať a diať sa jedine v rámci spomínaných, dokonalých Zákonov.
 
   Z toho všetkého teda celkom logicky vyplýva, že vo stvorení nemôže dôjsť k deju, alebo činu, ktorý by nejakým spôsobom vybočoval z rámca pôsobenia Zákonov stvorenia. To však prakticky znamená, že nikde vo stvorení nemôže jestvovať nič takého, ako sú zázraky. Každý, kto pripúšťa možnosť jestvovania zázrakov, tým vo svojej naivite a nevedomosti popiera dokonalosť fungovania Zákonov stvorenia a tým i dokonalosť Božiu.
 
   Ako si však vysvetliť mnohé činy, opísané napríklad v Biblii, ktoré sú vo všeobecnosti považované za zázraky?
 
   Ľudia na zemi nikdy nežili a doposiaľ nežijú podľa Zákonov stvorenia, čiže podľa Božej vôle. Nesnažia sa poznávať a nepoznajú ich dokonalé pôsobenie a preto je všetko ľudské dielo kusé a nedokonalé, vykazujúce mnohé chyby a nedostatky. Táto neznalosť je hlavnou príčinou všetkej biedy, utrpenia a zla na zemi.
 
    Zo Svetla bolo vykonané nesmierne mnoho preto, aby sme nezostali v takejto fatálnej nevedomosti o Zákonitom dianí vo stvorení. V nevedomosti, ktorá by nakoniec musela zapríčiniť zrútenie celej civilizácie, ku ktorému dnes predsa len smerujeme.
 
   Aby teda ľudia precitli, z času na čas sa z vyšších úrovní stvorenia vteľovali na zem zrelší duchovia, majúci za úlohu im vhodnou formou sprostredkovať znalosť o fungovaní spomínaných Zákonov, pretože iba život v súlade s nimi im môže priniesť mier, spokojnosť a šťastie.
 
   No a keďže títo zrelší duchovia si so sebou na zem vždy prinášali omnoho vyššiu úroveň poznania Zákonitostí univerza, ako bolo všeobecne na našej planéte bežné, mohli v rámci tohto svojho hlbšieho poznania konať činy a veci, ktoré sa ostatným javili ako niečo neobyčajného.
 
   Dnes je však už potrebné vedieť, že nijaké zázraky nejestvujú! V plnej miere sa to vzťahuje i na život Ježiša Krista, ktorý bol Poslom z tých najvyšších Výšin. Bol Synom Božím, ktorý sám o sebe povedal, že neprišiel na zem Zákony rušiť, ale naplniť.
 
   Všetky neuveriteľné činy, ktoré Ježiš na zemi konal, sa z dôvodu jeho najvyššieho možného prepojenia so Zákonmi stvorenia, museli absolútne nevedomým ľuďom tejto planéty javiť ako zázraky. Vždy, v každom jednotlivom prípade však išlo o dianie, ktoré prebehlo v rámci dokonalých Zákonov stvorenia, pretože nad dokonalosť Božiu, ktorá sa prejavuje vo fungovaní týchto Zákonitostí, už niet nič iného. Neexistujú výnimky, ani zlepšenia, pretože čo je raz dokonalé, je proste už definitívne a nemenné! 
 
   Ak teda je podľa týchto Zákonov podmienkou pre pozemské zrodenie predchádzajúci telesný styk muža a ženy, nemohlo tomu byť inak ani v Ježišovom prípade. Je vari nevyhnutnosť telesného spojenia dvoch pohlaví, ktorá je potrebná za účelom pozemského zrodenia nového ľudského jedinca nečistá a poškvrnená? Táto nevyhnutnosť predsa vznikla účinkami dokonalých Zákonov stvorenia, reprezentujúcich vôľu Božiu! Nie je teda na nej nič nečistého a touto cestou prišiel na zem i Ježiš, ktorý, ako už raz bolo povedané, prišiel Zákony napĺňať a nie rušiť.
 
   A predsa bolo Kristovo počatie nepoškvrnené! Došlo k nemu totiž z čistej lásky a s pohľadom upretým k Stvoriteľovi. Keď Mária prežila vo svojom vnútri Zvestovanie, ktoré je opísané v Biblii, toto prežitie vrcholne naplnilo celý jej vnútorný život. Tento jej duševný stav, ktorý bol Svetlom chcený, odsunul vo chvíľach telesného spojenia s mužom, ktorého veľmi milovala, všetky zmyselné pudy hlboko do úzadia, čím sa stalo Ježišovo počatie telesne nepoškvrneným.
 
   Išlo tu o dej, ktorý je na našej zemi predsa len ojedinelý, pretože u ľudí je pri plodení takmer vždy to pudovo telesné viac, alebo menej prevládajúce. Telesné plodenie však ako také nečisté nie je! Je to nevyhnutnosť pre zrodenie sa každého človeka na tejto zemi, ktorá je daná dokonalými Zákonmi stvorenia.
 
   Iba vnútorný, duševný stav ľudí pri tomto akte rozhoduje, či a do akej miery bude vzájomné spojenie muža a ženy poškvrnené, alebo nepoškvrnené. Poškvrnené mierou prežívania zvieracej zmyselnosti, alebo naopak, zušľachtené čistou a obapolnou láskou, s pohľadom upretým k Stvoriteľovi. Od tohto kritéria sa totiž následne odvíja duševná kvalita, alebo nekvalita novo na zem prichádzajúcich, ľudských jedincov, a preto by si toho mal byť vedomý každý pár, ktorý sa chystá mať deti.
 
   M.Š. priaznivec stránky : www.ao-institut.cz
 
 
 

Ježiš Kristus | stály odkaz

Komentáre

  1. zmyselnosť ...
    muž bude milovať svoju ženu, opustí svoju matku a stanú sa jedným telom ...ak sa teda jeden druhému oddajú v najväčšej láske, oddanosti a prežijú tým svoju vzájomnú rozkoš, splodia potomka, aj keď ho plánovali, hrešia?
    publikované: 20.12.2009 15:29:20 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. co ak
    publikované: 20.12.2009 16:01:19 | autor: ptaah (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Námietky
    - dokonalosť sveta nespočíva v tom, že nie je v ňom možná nijaká zmena, ale v tom, že môže komunikovať s Bohom a Boh môže do sveta pridať vždy niečo nové. A že aj zlo, ktoré je nedostatkom dobra (a teda nedokonalosť), prítomné vo svete svedčí, že svet potrebuje Boha, aby dokonalosť nadobudol.
    - manželský sex je čistý a splodenie potomka v manželstve nie je ničím poškvrnené a nie je hriešne
    - pojem "nepoškvrnené počatie" sa v teológii nevzťahuje na spôsob počatia Ježiša, ale na to, že Mária bola počatá bez toho, aby na ňu prešiel dedičný hriech, čo samozrejme nesúvisí zo sexom. Týka sa každého človeka od Adama, vynímajúc Ježiša ako nového Adama, splodeného Bohom a vynímajúc Máriu, ako nástroj splnenia prisľúbení. Panna Mária bola počatá sexom a predsa ju nazývame "nepoškvrnené počatie".
    - zázraky existujú a dokazuje to aj skúsenosť dnešných ľudí, aj v písme sú samé zázraky
    - prišiel zákon naplniť a nie zrušiť sa vzťahuje na slová Ježiša o starozákonnej zmluve Boha s Izraelom, nie na Božiu moc nad zákonitosťami sveta. Boh zázrakmi zjavuje svoju slávu a pomáha uplatňovať vyššie dobro.
    - prezentovali ste deistický pohľad (ten spočíva v tom, že Boh stvoril svet a už doň nezasahuje), ale nesúvisí s vierou Izraela, ani s vierou kresťanov
    - už samo stvorenie je akoby zázrakom
    - počatie Ježiša Bohom svedčí o tom, že prichádza z Božej moci a nie z ľudskej, nikto nad ním nemá moc a že je darom ako milosť, ktorú si tiež nikto nemôže získať sám od seba, ale Boh ju dáva komu chce a kedy chce.
    publikované: 20.12.2009 16:19:52 | autor: teológ (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. nerozumiem, ako vzdy :-)
    Autor pise: "Boh je dokonalý a dokonalé je i všetko, čo vytvoril."
    Z tejto vety vyplyva, ze aj clovek musi byt dokonaly (lebo nedokonaly moze byt clovek iba vtedy, ak by nebol vytvoreny dokonalym bohom)

    Autor pise: "vo stvorení nemôže dôjsť k deju, alebo činu, ktorý by nejakým spôsobom vybočoval z rámca pôsobenia Zákonov stvorenia" a zaroven autor hovori o "biede, utrpeni a zle na zemi."
    Z toho vyplyva, ze bieda, utrpenie a zlo bolo naplanovane Bohom a jeho dokonalym stvorenim...

    Podobne autor hovori o "fatálnej nevedomosti a neznalosti", ktore tada musia byt Bozim planom.

    Autorove slova "všetko ľudské dielo je kusé a nedokonalé" vedu
    a) k sporu s tym, ze clovek by mal byt dokonaly, pretoze boh tvori iba dokonale veci (tento zaver neplati vtedy, ak definujeme dokonaleho cloveka ako cloveka co robi vsetko nedokonalo...)
    b) k zaveru, ze to bol Bozi plan

    Pre mna prekvapivo z tycho logickym nezmyslov a nezmyselnosti celeho clanku vychadza celkom predstavitelny zaver.

    Najskor sa pozrime, ako autor vyriesil existenciu zazrakov. Ak som dobre pochopil, tak podla autora zazraky neexistuju (citujem "nikde vo stvorení nemôže jestvovať nič takého, ako sú zázraky"), to iba my ludia povazujeme rozne ciny za zazraky (citujem "činy a veci, ktoré sa ostatným javili ako niečo neobyčajného").

    Vsetkym logickym nezmyslom, ktore som hore popisal, sa vyhneme vtedy, ked urobime to iste, co autor urobil so zazrakmi, teda

    1. Bieda, utrpenie a zlo neexistuju, to sa nam iba rozne ciny a veci javia ako zlo, utrpenie a bieda.
    2. Nevedomost a neznalost ludi neexituje, to si iba my myslime.
    3. Ludske dielo nie je kuse a nedokonale, to si iba my myslime.

    Komicke na tychto zaveroch je to, ze autor asi berie ako fakt ich opak (negaciu) ...

    Este ma prekvapili tieto veci, ak som ich spravne pochopil:
    1. "Ak teda je podľa týchto Zákonov podmienkou pre pozemské zrodenie predchádzajúci telesný styk muža a ženy, nemohlo tomu byť inak ani v Ježišovom prípade."
    Znamena to, ze Maria mala vo svojej vagine skutocny penis? Teda Boh tam bol fyzicky pritomny minimalne v podobe penisu?
    2. "vzájomné spojenie muža a ženy je poškvrnené mierou prežívania zvieracej zmyselnosti"
    Ak niekto pocituje rozkos pri styku, tak je to poskvrnenie?
    Mozno bez rozkose a iba s myslienkami na Boha udrzat erekciu a dojst k vyvrcholeniu?
    Vsetky pocatia zvierat su poskvrnene alebo su aj zvierata schopne pri styku mysliet na Boha?

    Dakujem vopred za odpovede, aspon sa zas nieco naucim od toho, kto pozna skutocnu pravdu.
    publikované: 20.12.2009 17:58:47 | autor: jofo (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Hmm..
    Biblia je Kniha knih...
    Prikladom urciteho postupu je pochopit cloveka zijuceho v tej dobe a pribeh zivota Jezisa.
    oPISOVANIM A DOTVARANIM DEJA sa vytvorilo dielo urcene ako jednoducha psychologicka pomocka a nastroj na obracanie ludi
    k obrazu cirkvi bez ohladu na jej druh.
    Skutocny obraz Ducha sveteho...duse a jej vsemocneho spojenia s vesmirnim bohom sa vytratil.
    Stratila sa pointa celeho pribehu.
    Ucitel ktory zostupil medzi nas ...jeho ucelom bolo sirit medzi ludmi Spojenie duse a Vesmirneho boha...lasky.
    V tomto ZIVOTE ...JE NASIM CIELOM PORAZIT demonov v sebe v svojej dusi....a oslobodit Ducha svoje vedomie.
    Ten SUBOJ MEDI DEMONMI A DUSOU TEN JE ROZHODUJUCI A TEN UKAZE CI SME PREZILI TENTO ZIVOT PODSTATNE ALEBO NIE.
    Pribeh Jezisa nam ma ukazat...zite zivot v Laske a porozumeni,pomohajte si navzajom ...radujte sa.
    Ten odkaz je vecny aten nas ma doviest k jednote a pochopeniu spolupatricnosti tu na zemi...a pripravou ocakavani...PRICHODU .
    Navratu Ucitelov a tvorcov spat na zem....
    publikované: 20.12.2009 19:42:27 | autor: IgorM (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Re: Hmm..
    Len jeden je Učiteľ, Ježiš Kristus, to hovorí samotné písmo. A len jeden je stvoriteľ Boh. A Duch Svätý je ten, ktorý o tom v priebehu dejín svedčí, cez Jeho učeníkov. Neexistujú žiadne iné vtelené božstvá okrem Ježiša, ani vtelení Učitelia. Ježiš je jednorodený Syn, ani anjelom Boh nepodriadil svet. Boh je ten, kto učí. A bude súdiť svet a oddelí dobrých od zlých, a súdi aj anjelov. A stvorí nové nebo i novú zem a staré sa pominie. A predtým, ako sa to stane, má prísť všeobecný odpad od viery a zjaviť sa človek neprávosti, antikrist, ktorý sa bude pokladať za Boha a bude popierať Boha a Jeho Syna Ježiša.

    A už by ste mohli so svojimi "vesmírnymi" nezmyslami prestať!
    publikované: 20.12.2009 21:50:08 | autor: Verím v Boha (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. len sa z toho dokonalého pánboška a ježiška nepošvrčkuj
    publikované: 20.12.2009 22:57:22 | autor: apagesatanas (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. HMM
    VER SI V CO CHCES JA TI TO NEBERIEM.
    ANI TVOJHO ANTIKRISTA .
    KRESTANSKA VIERA TRVA 2000 Aj pred nou aj po nej bude dalej zivot na zemi ci mudrejsi ci hlupejsi ...
    ja sa ti pousmejem a zostavam nemom uzase.
    Co narobis....Nemame pravo sudit.:-)))
    publikované: 20.12.2009 23:18:52 | autor: IgorM (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. A mně ještě ani náš pán důstojný, a to se můžou ženit,
    že jak to bylo po stvoření dokonalého světa. Když byl jen Adam a Eva.
    Že by dokonalej incest?
    Nezlobte se na mne. Ale fakt si to jinak neumím představit:-)))
    publikované: 22.12.2009 19:58:19 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Odpoveď
    Vážená vasilisa26

    Ľudská telesnosť i rozkoš pri nej prežívaná nám bola darovaná Stvoriteľom. To znamená, jeho Vôľou, prejavujúcou sa Zákonmi stvorenia. Keď je prežívaná v čistote a spôsobom, aký opisujete, nie je hriechom.

    Ostatným diskutujúcim sa budem snažiť odpovedať v ďalšom samostatnom článku.
    publikované: 24.12.2009 13:28:18 | autor: milans (e-mail, web, autorizovaný)
  11. váš boh nie je dokonalý!
    dokonalosť je tak, ako aj všetko ostatné, len relatívny pojem. jedno mi však nejde do hlavy. keď už teda toho vášho boha pokladáte za dokonalého, za niečo, čomu už naozaj nič nechýba, prečo mu nepripisujete zlo? prečo prideľujete dobro bohu a zlo satanovi/diablovi...? Ak je už naozaj niečo skutočne dokonalé, tak je v tom obsiahnuté všetko. VŠETKO! a nielen to dobré alebo len to, čo vyhovuje vám...
    publikované: 24.12.2009 15:19:37 | autor: certica (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Certice, jedna, rozpustilá, tak Ty takhle?
    Přiznám se, že zastávám životní fisofii, že když soused psí boudu, my přistavíme patro, mámo:-))
    Skrátka a dobře, vytočit do ruda. Aby nuda nebyla!
    Smyslnost není nedokonalost, to mi potvrdil důstojný pán, co si pojal sousedku.Nevím jak teho docílila, ani mne to neinteresuje do té míry, abych to skoumal. Ale uměla to s pánevní kostí jako široko daleko žádná neuměla!
    Asi byla vod vás, nebo přímo z Pekla?
    Litoval jsem ho až do rána při mešním víně, jakože, zajíček plejbojáček, vod profesorky Thotový, vona to dělá nejlíp.
    No, a teď mne asociovalo,že když jsem navrhl mojí ženě, ale vymyslel to můj kamarád Jarda, měli jsme s tím moc vodvázaný reakce kolegyň, že jí to udělám prstama a jazykem, ona v nejvyšším soustředění,jazykem jsem udělal čerta a prstama něco na spůsob rozverného losa, tak mi řekla, že jsem debil a nevrznul jsem si až do večera:-)))
    Ale to nevadí. To jsou útržky mých vspomínek.
    Všechno dobré a více méně s Tebou souhlasím.
    Všechno jen dobré přeju všem, co se tu, doufám, ještě voběvěj!
    Ahojček:-))
    publikované: 24.12.2009 17:38:24 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014