Cesta k Svetlu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vražda na kríži nebola spasením!

Považujem za nevyhnutné zmieniť sa o najväčšom precedense a protirečení, ktoré obsahuje vierouka takmer všetkých súčasných kresťanských cirkví. Je ním, svojim spôsobom, obhajovanie a schvaľovanie vraždy Pána Ježiša.

   Z prostého faktu surovej vraždy bol totiž akýmsi nesprávnym myšlienkovým pochodom celkom nelogicky vykonštruovaný akt obete, ktorú bolo nutné vykonať pre spásu hriešneho ľudstva.

 

   Vražda nevinného človeka však bola, je a vždy bude proti ľudským zákonom, ako aj proti Zákonom tohto stvorenia. Bez výnimky! Bude vždy proti vôli Najvyššieho, ktorý kedysi predsa úplne jednoznačne prehlásil: Nezabiješ!

 

   A vari ten, kto je Zákon sám, vari ten, kto je Láska, Dobrota a Milosrdenstvo, ten, kto je darcom, ochráncom a udržovateľom života, vari ten by jedinú možnosť  spásy ľudstva videl v nutnosti surovej vraždy vlastného Syna?

 

   Stvoriteľom bolo jasne povedané: Nezabiješ! Nijaká násilná smrť, spôsobená rukou iného človeka nenesie v sebe nič pozitívneho. Kto sa teda vo svojej povrchnosti a bez vlastného, hlbšieho zamyslenia sa nad pokrivenými náukami prikláňa k vykonštruovanej teórii o nutnej obeti Pána Ježiša na kríži, ten sa jednoducho rúha do tváre Tvorcovi univerza, ktorý je predsa  ...Láska a ktorý by práve z tohto dôvodu nikdy nič podobného nevyžadoval.

 

   Všetci mysliaci a predovšetkým zdravo cítiaci ľudia musia totiž vedieť, že Kristus neprišiel na zem preto, aby bol zavraždený na kríži. Spamätajme sa konečne z tohto omylu! Vraždou, teda niečím, stojacím proti Zákonom Najvyššieho, predsa nemôže byť svet spasený!

 

   Všetka spása spočívala a doposiaľ spočíva len a len v prinesení Slova Pravdy. V prinesení čistej náuky, ktorá má byť pre ľudí praktickým návodom, ako žiť, myslieť, hovoriť a jednať. Ak sa jej ľudia budú držať, stanú sa šťastnými už na zemi a ich cesta k šťastiu bude pokračovať aj ďalej, po odložení pozemského tela.

 

   Spása spočíva jedine v našom osobnom očistení sa od všetkého nesprávneho a zlého. My sami, svojim vlastným úsilím musíme „vybieliť svoje rúcha“ a stať sa čistými. My sami musíme pevným chcením k dobru odčiniť všetky svoje predchádzajúce viny. Iba my sami musíme vyrovnať všetky svoje účty „až do posledného haliera“.

 

   Áno, určite že bez milosti Najvyššieho by sme toho neboli schopní. Avšak táto veľká milosť spočívala v prinesení čistej náuky, ako ukazovateľa jedinej správnej cesty, ktorou sa má a musí uberať naše dobré chcenie, ak naozaj túžime dospieť ku spáse.

 

   A keďže ľudstvo vlastným mudrovaním stratilo túto pravú a priamu cestu k spáse, z nesmiernej milosti Najvyššieho smel prísť na zem jeho Syn a priniesť ľuďom ono stratené poznanie, ukazujúce ľuďom, ako cítiť, myslieť, konať a hovoriť, aby sme mohli opäť kráčať nahor, smerom k Svetlu. V prinesení Slova Pravdy teda spočíva jadro a samotná podstata veľkého spasiteľského diela Pána Ježiša Krista.

 

   Keďže ale vtedajší, vysokí predstavitelia židovskej cirkevnej obce videli v jeho osobe „konkurenta“, ku ktorému chodili s dôverou celé zástupy, takže sa nakoniec začali báť o svoju moc a vplyv nad masami, títo ľudia, cítiac sa sami ohrození, hľadali a napokon aj našli „konečné riešenie“ celého problému, ktorým bola fyzická likvidácia.

 

   Zmienený čin však nebo Božím plánom! On, ktorý je Láska, predsa nezahŕňa do svojich plánov vraždu! To je niečo úplne absurdného.

 

   Práve naopak! Tento čin bol vzburou proti Bohu! Bol snahou navždy umlčať Pravdu, ktorá sa v temnotách tejto zeme začínala ústami Syna Najvyššieho až príliš nebezpečne šíriť.

 

   Takýto je teda skutkový stav veci bez mylných a účelovo pokrivených výkladov. Je naozaj ten najvyšší čas, aby sme vo svojej povrchnosti a plytkosti myslenia prestali už konečne považovať neľudskú vraždu Syna Božieho na kríži za vrcholné dielo spásy. Rúhame sa tým Tvorcovi, ktorý je Láska a z ľudskej surovosti, nízkosti a zverskosti, ktorá bola čohosi podobného schopná, robíme vo vlastnej pokrivenosti myslenia niečo veľké. Niečo, čo podľa ľudskej mienky, tvorilo nevyhnutnú súčasť „vykupiteľského diela“ Vyslanca Svetla na zemi.

 

M.Š. priaznivec stránky : www.ao-institut.cz

 


Ježiš Kristus | stály odkaz

Komentáre

  1. prebudzajuce sa Slovensko
    Kiez by sa slovensko skutocne prebudilo a videlo a chapalo vsetko... Vratane autora
    publikované: 27.01.2008 19:18:57 | autor: wetko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Autor - myslíš na veci ľudské
    Mat. 16 21-23
    21Odvtedy začal Ježiš ukazovať svojim učeníkom, že musí odísť do Jeruzalema a mnoho vytrpieť od starších a od najvyšších kňazov a od zákonníkov a byť zabitý a na tretí deň vstať z mŕtvych. 22Vtedy si ho pojal Peter a začal mu dohovárať hovoriac: Milosrdne sebe, Pane; to sa ti nikdy nestane! 23Ale on sa obrátil a povedal Petrovi: Idi za mnou, satane; pohoršením si mi, lebo nemyslíš na Božie veci, ale na ľudské.
    publikované: 11.02.2008 22:43:15 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Viktor, v niečom s tebou súhlasím,
    ale už druhýkrát vidím, že cituješ. Hádam dokážeš aj vlastnými slovami povedať, čo máš... na srdci? Alebo máš iba v hlave a myslíš na veci ľudské? :-)
    publikované: 13.02.2008 23:24:38 | autor: intwist (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Autor - hovoríš o Kristu a to čo povedal zavrhuješ
    Ak by si to čo si napísal povedal Ježišu Kristu, odpovedal by podobne - Idi za mnou, satane; pohoršením si mi, lebo nemyslíš na Božie veci, ale na ľudské. Tomu nerozumieš?
    Vidím čo si vymyslel a napísal vlastnými slovami. Ak sa držíš ducha pravdy, tak nebudeš vymýšľať, ale budeš sa držať slova Božieho. Veď všetko dôležité je už napísané v Biblii, stačí z nej čerpať a nič nepridávať ani odoberať. Všetko čo nám dáva Ježiš Kristus je zadarmo. On zaplatil za nás. Lebo to bol plán Boží ešte od založenia sveta.
    Moj 3
    15A položím nepriateľstvo medzi tebou a medzi ženou, medzi tvojím semenom a medzi jej semenom; ono ti rozdrtí hlavu a ty mu rozdrtíš pätu.
    A Ty znevažuješ múdrosť Božiu ktorá prevyšuje každý rozum a smrť Ježiša Krista robíš nepotrebnú? Či snáď dlh v banke zaplatíš tak, že namiesto peňazí im ponúkneš bezcenný papier. Krv sa musela preliať. Iba krv nevinného syna Božieho môže zaplatiť cenu za naše hriechy. Iba táto krv ma nesmiernu cenu.
    Že v niečom so mnou súhlasíš? Či snáď som to povedal ja? Ak by Boh neučinil to čo povedal že učiní, čo by si o ňom pomyslel? Za naše životy bola zaplatená veľmi vysoká cena. Raz a navždy bolo dokonané dielo Boha. To je to, čím bol zviazaný satan. Satan je duchovná bytosť a preto aj jeho zviazanie musí byť duchovné. Pre tých ktorí sú zachránení vierou v Ježiša Krista satan nemá moci. To je to duchovné zviazanie. Ostatní sú zmietaní satanom. Myslíš si že smrť v ľudskom ponímaní je to isté ako v Božom. Lebo sú dva druhy smrti. Jedná je smrť tela. Druha zatratenie od Boha po zmŕtvychvstaní mŕtvych. Lebo všetci vstanú spravodliví aj nespravodlivý. Ale to čo sa stane s človekom sa rozhoduje tu na zemi pokiaľ človek žije.
    Zj 21
    8Ale bojazlivým a neverným a ohavným a vrahom a smilníkom a čarodejníkom a modlárom a všetkým lhárom bude ich diel v jazere, ktoré horí ohňom a sírou, čo je druhá smrť. - Je to duševné trápenie, lebo budú odlúčení od Boha.
    Boh nám dáva život na zemi aj ho berie, lebo ten život je jeho. Lebo pre niekoho je zisk zomrieť ak bude žiť s Bohom naveky. Boh je vládcom nad všetkým a zničí aj smrť.
    Zj 20
    14A smrť a peklo boly uvrhnuté do toho ohnivého jazera. Toto ohnivé jazero je tá druhá smrť. 15A jestli niekto nebol najdený zapísaný v knihe života, bol uvrhnutý do ohnivého jazera.

    publikované: 14.02.2008 14:25:17 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. tak toto je fakt sila..)))
    zaujimalo by ma,či som tuto stupiditu prehliadla umyselne,alebo ani nie..
    publikované: 14.02.2008 14:34:42 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. K článku - Vražda na kríži nebola spasením
    Smrť na križi a zmŕtvychvstanie Ježiša Krista bolo spasením pre mnohých, ktorí by boli zahynuli. To je to najhlavnejšie z Božieho plánu na záchranu ľudí. Vierou v Ježiša Krista budeme spasení.
    publikované: 14.02.2008 19:02:11 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Že vraj - rúhame sa tvorcovi
    Ten kto to písal nehovorí v svätom duchu. Veľmi nebezpečné je sa domnievať , že bez smrti Ježiša Krista a jeho zmŕtvychvstania by bolo uskutočnené dielo spasenia. Pokrivený výklad v článku autora to dokazuje.
    publikované: 15.02.2008 06:55:58 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Pekný stret názorov
    Tiež mi nie je jasné ako môže jedna smrť na kríži zachrániť v mnohých. V čom bola taká výnimočna? Veď na kríží a alebo inde bolo zavraždených mnoho ľudí a mnoho aj nevinných. Nejde predsa len o to ako píše Milans o prinesenie čistej náuky, ktorá je taká radikálna, že nemohla byť pokazená tým, že by sa Ježiš bránil proti svojej vražde? Ktorá hovorí aj to, že vraždiť je zlé, ale ktorá tiež hovorí, že na tom - byť nespravodlivo zavraždený - nie je nič zlé.
    publikované: 15.02.2008 08:48:21 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Ako môže jedna smrť na kríži zachrániť v mnohých?
    V prvom rade si musíme položiť otázku, ako viera vplýva na človeka. Vieme, že zasahuje veľmi hlboko do nášho vnútra, kde sa rozhodujeme a ovplyvňuje naše rozhodovanie tým, že uvoľňuje miesto na pôsobenie ducha.
    Viera, nádej a láska. My ako rodičia vieme, že ak naše deti nám veria, nádejajú sa na nás a dôverujú skrze našu lásku k ním, tak to má obrovský vplyv na ich formovanie. Potom aj oni milujú nás. Naša vôľa sa stáva ich vôľou.
    Boh je to slovo a to slovo sa vierou stáva súčasťou nás. Vytláča naše Ja do pozadia a berie ohľad na Božiu vôľu. Je to na dobrovoľnom základe. Boh sa nevnucuje. Naša vôľa pôsobí keď uveríme no potom už pôsobí Božia vôľa, lebo to čo Boh chce aj my budeme chcieť ale na základe nášho slobodného rozhodnutia. Musí to byť na dobrovoľnom základe. To slovo klope na dvere nášho srdca stačí otvoriť. Boh nemôže potom odsúdiť nás, keďže on je v nás. To nás mení na podobnosť obrazu syna Božieho. Keď niekto verí v Mohameda prijíma toho ducha a správa sa podľa toho ducha. Keď niekto uverí V Ježiša Krista prijíma svätého ducha, ktorý volá Otče. Ten svätý duch našou vierou pôsobí a formuje človeka na podobu syna Božieho. A to je to čo Boh chce, aby sme ho milovali, lebo on miluje nás a dal svojho syna aby nám ukázal cestu. On je tá cesta. Syn - to je to slovo, ktoré sa stalo telom a prebývalo medzi nami. Musel zaplatiť krvou za naše vykúpenie. To je tá veľmi vysoká cena, ktorú predsa niekto musel zaplatiť za to, že sa z vlastnej vôle rozhodujeme proti Bohu. Rozhodol sa Boh urobiť takú vec, lebo nás miloval. Chcel aby sme žili s ním ako božie deti.
    publikované: 16.02.2008 13:17:43 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Každý človek je vinný Bohu
    Každý človek je vinný Bohu.A za hriech je smrť.Boh nieje len láska , ale aj spravodlivosť. Iba Ježiš Kristus bol bez hriechu, lebo to bol Boh.- To slovo sa stalo telom a prebývalo medzi nami. Preto bola jeho smrť výnimočná. A nielen smrť, ale aj vzkriesenie z mŕtvych .On žije.
    publikované: 16.02.2008 13:35:43 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. A neznižuje hodnotu Ježisovej smrti to že žije?
    Neznižuje hodnotu jeho obete to, že vedel, že vstane z mŕtvych? Nepodobala sa jeho smrť na návštevu zubára, kedy si človek pomyslí, že " Trochu to bude bolieť, ale o tri dni bude všetko v poriadku ! " ?
    publikované: 16.02.2008 13:52:27 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Ak by nebol živý povedal by si to isté
    Povedz mi lepší spôsob ako poznať Boha, než skrze vieru v syna Božieho. Bol tu a každý vie čo hovoril a činil. Myslíš že to bolo divadlo. Veď je tu aj satan boh tohto sveta, ktorý to mal prekaziť. Aj on má slobodnú vôľu no nemá veľa času.
    publikované: 16.02.2008 14:48:12 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Iba viera v Ježiša Krista
    Vražda nikoho nespasí. Spasenie prichádza skrze vieru v Ježiša Krista. Jeho smrť a zmŕtvychvstanie je súčasť veľkého spasiteľského plánu, ktorý sa tu ani nedá popísať.
    Buď je pravda čo sa stalo, alebo nie je a všetko je iba výmysel. Nemôže byť niečo medzi tým. Ak bolo povedané že musí zomrieť a na tretí deň vstať. Tak buď tomu verím, alebo neverím a tým urobím Boha luhárom. Jediné východisko je uveriť.
    publikované: 16.02.2008 15:32:55 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Bol tu a každý vie čo hovoril a činil.
    Nemyslím, že to bolo divadlo. Myslím, že to bola veľká lekcia pre každého,kto sa chce poučiť a verí tomu. Lekcia o tom, že smrť nie je nič a o tom,že existuje lepší život bez smrti.

    Niekedy si pri tvojej poslednej argumentácii spomeniem na jeden židovský vtip, v ktorom sa posmievači pýtajú veriaceho žida, či verí tomu falošnému rabínovi,ktorý tvrdí, že sa zhovára s Bohom. Veriaci žid odpovedá - "Predsa by sa Boh nezhováral s luhárom?" . Preto jediné východisko je mu veriť.
    publikované: 16.02.2008 15:49:13 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Niet inej cesty - je len jedna
    Sú aj falošní proroci. Musíme vedieť rozlišovať duchov.Je to aj dar od svätého ducha rozlíšiť takú vec.
    No po ovocí poznáš každého.
    publikované: 16.02.2008 16:48:49 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Podla mna Budha hlasi tu istu cestu...
    ....ye smrt nie je nic, iba klam. Asi prechadzam na budhizmus. Dava rovnake ovocie.
    publikované: 16.02.2008 17:04:59 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Oberajú figy z tŕnia. Sú falošní
    Falošné náboženstva sú založené na odmene za skutky. No Kristus zomrel za všetkých ľudí a spasenie dáva každému kto uverí - zadarmo. Lebo aký náš skutok vykúpi naše hriechy hoci by ich bolo aj milión. Veď ani pred ľudským sudcom sa neobhájiš tým, že mu povieš koľko dobrých skutkov si predtým urobil, kým si neurobil nejaký zločin. Odsúdi ťa za ten zločin. Všetci sme pred Bohom vinní na smrť. Keď uveríme v Ježiša Krista skutky budú nasledovať No nie zo skutkov budeme spasení , ale z milosti.
    publikované: 16.02.2008 17:27:53 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Kresťanstvo a budhizmus majú to spoločné..
    ...že hoci chvália a nabádajú k dobrým skutkom sú dostatočne hlboké na to, aby si uvedomili, že v konečnom dôsledku dobré skutky človeka nezachránia. Aj dôsledný budhista preto zanechá nakoniec všetky skutky, dobré i zlé. Oslobodený je nie v dôsledku skutkov, ale z poznania (viery?), že skutky nikam nevedú.
    publikované: 16.02.2008 17:47:35 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. viera bez skutkov je mŕtva
    To znamená úplne niečo iné ako pri budhizmu.
    Tu sa nedá vykľučkovať. Samozrejme že nie zo skutkov zákona sme spasení ale z milosti. No keď uveríme v Ježiša Krista tak skutky budú nasledovať. No skutky budeme robiť nie preto aby sme sa vykúpili, lebo už sme vykúpení, ale z toho že sme znovuzrodení a stali sme sa bytosťami podobní ľuďom. Rastom vo viere sa zdokonaľujúc spejeme k večnosti s Bohom.
    publikované: 16.02.2008 18:12:11 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. budhizmus
    Keď ti niekto dáva dar, tak mu ho nehádž pod nohy.
    Je to dar milosti.
    Načo ti bude dobrý budhizmus je to modlárske náboženstvo.
    publikované: 16.02.2008 18:20:45 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. ovocím meditácie....
    je súcit so všetkými bytosť a z neho plynúce dobré skutky. Meditácia bez dobrých skutkov je neúčinná meditácia. Súcit s ostatnými rastie tak, že sa človek počas meditácie oslobodzuje od vlastných sebeckých myšlienok a túžob a začína si všímať druhých. Dobré skutky budhista nerobí preto, aby sa dosiahol osvietenie, ale v dôsledku napredovania k osvieteniu. Niektorí budhisti, ktorí dosiahli osvietenie, prichádzajú pomáhať všetkým neosvieteným, trpiacim bytostiam dosiahnuť to , čo dosiahli oni.
    publikované: 16.02.2008 18:25:46 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Akú má budhizmus modlu?
    (Ak je modlárskym náboženstvom)
    publikované: 16.02.2008 18:32:57 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Meditácia bez dobrých skutkov je neúčinná meditácia
    A to je to. Najprv sú požadované skutky, aby si dosiahol osvietenie.
    Musíš predsa niečo robiť, nejaké rituály a podobné veci.
    No Ježiš Kristus požaduje, len vieru a skrze vieru svätý duch ťa naučí všetkému.
    Budhisti chcú vlastnými silami dosiahnuť to, čo je ľudskými silami nedosiahnuteľné, nakoľko sme telesní a porušiteľní.
    publikované: 16.02.2008 18:56:11 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Meditácia bez dobrých skutkov je neúčinná meditácia
    A to je to. Najprv sú požadované skutky, aby si dosiahol osvietenie.
    Musíš predsa niečo robiť, nejaké rituály a podobné veci.
    No Ježiš Kristus požaduje, len vieru a skrze vieru svätý duch ťa naučí všetkému.
    Budhisti chcú vlastnými silami dosiahnuť to, čo je ľudskými silami nedosiahnuteľné, nakoľko sme telesní a porušiteľní.
    publikované: 16.02.2008 18:57:20 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Akú ma modlu?
    To si robíš srandu. A tisíce budhov po svete ni nestačí.Zalatých, strieborných, kamenných atd. Je to len hmota.
    publikované: 16.02.2008 19:00:55 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Budha
    Keď som obrátený k tej soche, pozerám sa na ňu, klaniam sa jej, meditujem pri nej, prosím ju, tak ako sa to volá, ak nie uctievanie mŕtvej hmoty. No je živý Boh a ten ti nestačí?
    publikované: 16.02.2008 19:08:19 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Takzvaní kresťania
    Sú aj falošní kresťania ktorí robia podobné veci.
    publikované: 16.02.2008 19:15:53 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. praví budhisti, dúfam,...
    ....tiež podobné veci nerobia. Iba tí falošní. Bol som pri jednej inštruktáži ako meditovať a tam nám budhista ukazoval meditáciu, pri ktorej sa hľadí mierne dole pred seba, ale na nič určitého. Aj so zatvorenými očami by sa to vraj dalo, ale vtedy človek stráca bdelosť a zaspáva. Budhisti sa však chcú prebudiť,nie zaspať. :o)
    publikované: 16.02.2008 19:23:31 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Budha
    A načo je tam tá socha budhu v každom chráme na okrasu?
    publikované: 16.02.2008 19:31:18 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. myslím (dúfam),že budhovia na chrámoch...
    .... nie sú objektom uctievania, ale skôr iba pripomienkou - do akého stavu sa má človek dostať a že každý je potenciálnym Budhom. Napokon aj v tých najzarytejších protenstanských chrámoch nájdeš kríž, na ktorý pozeráš, medituješ nad ním, prípadne sa aj klaniaš.
    publikované: 16.02.2008 19:56:23 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Modly
    Ak sa niekto klania a uctieva akýkoľvek predmet popudzuje Boha. Lebo je živý Boh a tomu sa treba klaňať. Nie sú žiadne výnimky, žiadne sväté obrazy, relikvie, kríže, sochy svätcov a pod. To potrebuje satan, aby odpútal pozornosť veriacich od živého Boha.
    publikované: 16.02.2008 20:19:00 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Modly
    Ez 8

    12A riekol mi: Či si videl, synu človeka, čo robia starší domu Izraelovho vo tme, každý v komorách svojho modloslužobného obrazu? Lebo hovoria: Hospodin nás nevidí; Hospodin opustil zem. 13A riekol mi: Ešte uvidíš aj iné veľké ohavnosti, ktoré oni páchajú. 14Tak ma doviedol ku vchodu brány domu Hospodinovho, ktorá je na sever. A hľa, tam sedely ženy oplakávajúc Tammúza. 15A riekol mi: Či si videl, synu človeka? Ešte uvidíš ešte väčšie ohavnosti ako toto. 16Vtedy ma doviedol do vnútorného dvora domu Hospodinovho. A hľa, pri vchode do chrámu Hospodinovho, medzi dvoranou a medzi oltárom, bolo okolo dvadsaťpäť mužov, ktorých chrbty boly obrátené ku chrámu Hospodinovmu a ich tváre na východ, a klaňali sa na východ slncu. 17A riekol mi: Či si videl, synu človeka? Či je to ľahká vec domu Júdovmu, páchať ohavnosti, ktoré tu páchajú, že naplnili aj zem ukrutnosťou a obrátili sa zpät, aby ma popudzovali k hnevu? A hľa, prikladajú viničovú révu ku svojmu nosu. 18Preto i ja učiním v prchlivosti; nezľutuje sa moje oko, ani nebudem šetriť. Budú volať v moje uši veľkým hlasom, ale ich nevyslyším.
    publikované: 16.02.2008 20:27:34 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Modly
    5Moj 4
    15Pozorujte veľmi na svoje duše, lebo ste nevideli nijakej podoby v deň, v ktorý vám hovoril Hospodin na Horebe zprostred ohňa. 16Aby ste sa neporušili a neučinili si nejakej rytiny, podoby nejakého obrazu, nech už by bol jakýkoľvek, nejakej podobizne muža alebo ženy, 17podobizne nejakého hoväda, jakéhokoľvek, ktoré je na zemi; ani podobizne nejakého vtáka s krýdlami, ktorý lieta v povetrí; 18nijakej podobizne nijakého zemeplaza, ktorý sa plazí po zemi; nijakej podobizne ryby, ktorá je vo vode pod zemou. 19A aby si nepozdvihol svojich očí k nebesiam a keby si videl slnko, mesiac a hviezdy, všetko vojsko nebies, aby si nebol pohnutý k tomu, že by si sa im klaňal a slúžil im, ktoré to veci udelil Hospodin, tvoj Bôh, všetkým národom pod celým nebom.
    3Moj 26
    1Nespravíte si modiel ani nijakého rytého obrazu ani si nepostavíte nijakého stĺpu modlárskeho ani nedáte nijakého kameňa s vyobrazeniami nikde vo svojej zemi, aby ste sa pred ním klaňali, lebo ja som Hospodin, váš Bôh. 2Moje soboty budete ostríhať a budete sa báť mojej svätyne. Ja som Hospodin!
    publikované: 16.02.2008 20:33:44 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Slovo modla je spojené so slovom modliť sa...
    ...,prosiť, ďakovať, chváliť. Budhista sa nemodlí. Budhista neprosí, neďakuje a nechváli. Budhista medituje, sústreďuje svoju pozornosť, zbavuje sa nepotrebných myšlienok. Budhista sa nemodlí a teda nemá modly. Uvedené výroky na neho neplatia. Ak by platili, tak potom by bol modlou každý obraz, ktorý si človek pre spomienku vytvorí.... obraz a fotka blízkeho človeka, busta alebo socha známeho politika, umelca, vedca, či padlého vojaka.....
    publikované: 17.02.2008 08:14:30 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Kde je pravda?
    Podstata všetkého je zistiť kde je pravda. No keď pravda je na strane Ježiša Krista, tak máš problém. Čo mu povieš keď príde, že si bol budhista, že si meditoval, že si sústreďoval svoju pozornosť a zbavoval nepotrebných myšlienok. Učenie Budhu Ťa zachráni pred súdom Boha? Odmietne a povie Ti že ťa nezná. Čo máš z toho že budeš robiť čokoľvek dobré pre seba, alebo pre iných. Nič Ti to nepomôže. Sme hriešni a svojím pričinením na tom nič nezmeníme. Je len jediná cesta záchrany človeka a tou je Ježiš Kristus.
    Sústreďuješ svoju pozornosť a načo, medituješ a načo, keď to nezachráni tvoju dušu. Máš jedinečnú možnosť nájsť pravdu, ale Ty ju zavrhuješ. Hľadáš ju tam kde nie je. Si ako človek, ktorý ma poklad pred sebou, no nevie o ňom že je to poklad. Ide ho teda hľadať do šíreho sveta, kde strávi celý život hľadaním a nakoniec zomrie chudobný.
    publikované: 17.02.2008 11:00:26 | autor: Viktor (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. DUCHOVNÁ OSVETA
    Pán Šupa má Pravdu a cením si jeho odvahu a priamy boj za DUCHOVNÚ OSVETU, ktorá sa čoskoro preženie nad celým ľudstvom, práve v súčasnej krízovej dobe upadajúcich medziľudských vzťahov a pravých ľudských hodnôt, o náboženskom fanatizme nehovoriac. Žiaľ, lepšie povedané našťastie (lebo tak je to chcené podľa vesmírnych zákonitostí) svoje poznanie - pravú vieru a zároveň presvedčenie nemôže odovzdať inej osobe, pretože duchovné bohatstvo nadobudnuté vlastným úsilím zostane vždy osobným vlastníctvom jednotlivca. Z toho dôvodu sa pravá viera čiže presvedčenie spája vždy a nezmeniteľne bude len s jednotlivcom! Uvážme predsa, ako by som ja mohol niekomu odovzdať svoje poznanie, že som závislý na alkohole, keď som sa k nemu mohol dostať len sám skúmaním seba samého, telesných a duševných príznakov?! Vidíme, nielen telesných! Nenadarmo sa hovorí, že závislosť je rakovinou "duše". Máme predsa duševné choroby. Nie je to dôkaz, že v tele (našom nástroji) sídli "duša"? Chce to len trocha logiky a vlastného pohybu. Raz každý skloní svoju namyslenú a pyšnú hlavu (česť výnimkám) hlboko do prachu zeme, podobne, ako aj ja, keď som dostal od života vlastnou zásluhou (podľa zákona zvratného pôsobenia) kruté facky za tvrdohlavosť, svojvoľnosť, za viac ako 15-ročnú alkoholickú "kariéru". A to mám od pravej pokory, ktorá sa nedá naučiť, ešte nesmierne ďaleko. (Abd-ru-shin: Cesta k Najvyššiemu je pripravená pred každým človekom! Učenosť nie je bránou k nej!) Z toho dôvodu prostredníctvom teologických škôl nemôže nájsť ľudský duch spojovacie cesty k Najvyššiemu, lebo sa jedná viac-menej o precítenie.
    Pán Šupa a časopis PREBÚDZAJÚCE SA SLOVENSKO má moju plnú podporu a prajem im konečné víťazstvo nad strnulou cirkvou, ktorá sa mýlila už v minulosti (zem je rovná ako doska, upaľovanie "čarodejníc" stredovekou inkvizíciou (cirkevným tribunálom)) a mýli sa i dnes s jej skostnatenými práchnivejúcimi dogmami a slepou vierou, nad ľudskou hlúposťou a zaslepenosťou tmárov. Tiež prajem všetkým blížnym, "ateistom" i náboženským fanatikom (z ktorých sú mnohí ušľachtilejšieho formátu ako ja sám), aby aj oni našli zrniečko Pravdy, ku ktorému sa možno dostať len s vynaloženou námahou, presne tak, ako to povedal Pán Ježiš Kristus Syn Boží: Kto hľadá, nájde.
    Ďakujem za vypočutie.

    abstinujúci fajčiar, alkoholik a gambler, pravý veriaci v Boha, Milan Huba
    publikované: 30.03.2008 11:04:42 | autor: Milan Huba (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Viktor hovori Pravdu Evanjelia
    Suhlasim s Viktorom. Hovori to, co sa pise v Svatom Pisme, co je pravda.
    Viktor ty si akej denominacie?
    publikované: 06.04.2009 23:15:01 | autor: ferdinand (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014