Cesta k Svetlu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Paradoxy kresťanstva: odpustenie hriechov!

Nasledovné riadky predkladám ľuďom, ktorí sú schopní hlbšieho a samostatnejšieho zamyslenia. Kresťanské cirkvi svorne tvrdia, že Kristus sa na kríži obetoval za naše hriechy. Kto preto Krista do seba príjme a príjme i jeho obetu na kríži, budú mu jeho hriechy odpustené.

Je to však omyl, pretože Kristus mal schopnosť odpúšťať hriechy už dávno pred svojim ukrižovaním, ktoré nebolo ničím iným, ako jeho vraždou. Túto schopnosť odpúšťať hriechy nenadobudol teda až svojim ukrižovaním, ale vlastnil ju už dávno pred tým. Inými slovami povedané, Kristova smrť na kríži nebola nevyhnutnou k tomu, aby mohol ľuďom odpustiť ich hriechy.


Veď predsa dávno pred jeho ukrižovaním sa v evanjeliách nachádzajú slová o tom, ako raz Ježiš povedal chromému: „Tvoje hriechy sú ti odpustené.“


A ďalej sa tam píše: „Vtedy sa mnohí nad jeho slovami pohoršili. Pán to videl a riekol: „Myslíte si, že je ľahšie odpustiť hriechy ako povedať vstaň, vezmi si svoje lôžko a choď? Ale aby ste vedeli, že Syn Boží má schopnosť odpúšťať hriechy, hovorím tomuto chromému: vstaň, vezmi si svoje lôžko a choď.“ A on vstal a odišiel, chváliac Pána.“


Kristus teda mohol odpúšťať hriechy už pred svojim ukrižovaním, čo ale znamená, že jeho ukrižovanie nemohlo byť a ani nebolo obetou za odpustenie hriechov. Jeho ukrižovanie bolo vraždou a ťažkým previnením ľudstva. Vôbec nebolo potrebné k tomu, aby ľudia dosiahli odpustenia svojich hriechov skrze vieru v obetu Ježiša Krista na kríži.


Človek môže dôjsť odpustenia hriechov iba svojou vierou v učenie Ježiša Krista, prichádzajúce od Boha. Vierou, ktorá sa živým spôsobom prejavuje tak, že sa človek snaží podľa tohto učenia žiť a prispôsobiť mu všetko svoje myslenie a jednanie. Jedine v tom je skrytá spása, ku ktorej nám ukázal Kristus cestu svojim Slovom.


http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.Š.




Ježiš Kristus | stály odkaz

Komentáre

  1. Zaujímavé tvrdenie
    ja neviem povedať nič moc k tvojim paradoxom, ale to neviem ani ku elektrine. Ak niekto za 2000 rokov zjednodušil učenie na niekoľko hesiel z ktorých jedno je že Ježiš zomrel za naše hriechy, chce veľkú odvahu tvrdiť že to celé je nesprávne. Verím že Boh vo svojej milosrdnosti nestojí v ceste odpustiť hriechy nikomu z nás. Verím že ja sám som ten čo si nedokáže odpustiť a na to potrebujem Boha. Boh mi už asi dávno odpustil v mojej predstave o čase. Ak ale verím že Boh nevníma čas tak ako my, tak nemôžme dať do poradia Ježišove "odpúšťajú a ti hriechy" , "ukrižovanie", a tak ďalej. Pre Boha sa to vlastne deje stále v jednom okamihu ale to ja nedokážem pochopiť. Rozhodne Ťa obdivujem a držím palce do ďalšej práce.
    publikované: 04.11.2014 14:09:16 | autor: fristo (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014