Cesta k Svetlu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Odpoveď na reakcie k článku o nepoškvrnenom počatí Krista

Som rád, keď moje články čítajú ľudia, ktorí nad nimi uvažujú a ktorí sa mi snažia vytknúť prípadné nelogickosti a nezrovnalosti, ktoré podľa ich názoru, vybadali v mojich textoch. Ak by boli oprávnené, som si to ochotný priznať. Avšak v tomto prípade oprávnené nie sú a preto sa teraz vynasnažím vysvetliť všetko tak, aby to bolo pochopiteľnejšie.
 
   Na základe týchto vývodov, ktoré uvádzam nižšie, som bol v reakcii čitateľa obvinený z nelogickosti a rozporuplnosti:
 
 
   Autor pise: "Boh je dokonalý a dokonalé je i všetko, čo vytvoril." Z tejto vety vyplyva, ze aj clovek musi byt dokonaly (lebo nedokonaly moze byt clovek iba vtedy, ak by nebol vytvoreny dokonalym bohom)

   Autor pise: "vo stvorení nemôže dôjsť k deju, alebo činu, ktorý by nejakým spôsobom vybočoval z rámca pôsobenia Zákonov stvorenia" a zaroven autor hovori o "biede, utrpeni a zle na zemi." Z toho vyplyva, ze bieda, utrpenie a zlo bolo naplanovane Bohom a jeho dokonalym stvorenim...

   Podobne autor hovori o "fatálnej nevedomosti a neznalosti", ktore tada musia byt Bozim planom.

   Autorove slova "všetko ľudské dielo je kusé a nedokonalé" vedu

a) k sporu s tym, ze clovek by mal byt dokonaly, pretoze boh tvori iba dokonale veci (tento zaver neplati vtedy, ak definujeme dokonaleho cloveka ako cloveka co robi vsetko nedokonalo...)
b) k zaveru, ze to bol Bozi plan


   Toľko teda námietky. V skutočnosti však v mojich slovách žiadneho rozporu niet, čo sa teraz pokúsim vysvetliť.
 
   Stvoriteľ je dokonalý a dokonalé je všetko, čo vytvoril. To je absolútna Pravda! Stvoriteľ stvoril dokonale fungujúce stvorenie, ktorého súčasťou je i človek. Vo vyšších úrovniach stvorenia, kde sa všetky bytosti tam žijúce riadia iba Vôľou Božou, to znamená poznaním a podriadením sa dokonalým Zákonom stvorenia, v týchto úrovniach vládne všade iba šťastie, radosť a mier.
 
   Pozemský človek dostal od Stvoriteľa, okrem iných, dva veľké dary, ktoré treba zvlášť spomenúť v súvislosti s našou problematikou. Prvým z nich je dar slobodnej vôle – dar slobodného rozhodovania sa, ktorý je prejavom nesmiernej veľkorysosti Pána svetov. Druhým darom je hlboko vo vnútri každého človeka ukrytý predpoklad a schopnosť stať sa dokonalým.
 
   Človek má teda slobodnú vôľu a zároveň schopnosť a všetky predpoklady stať sa dokonalým. No a práve jestvovanie slobodnej vôle je kľúčom pochopeniu toho, prečo sa v dokonalom stvorení Božom nachádza nedokonalosť, bieda a utrpenie.
 
   Ľudia majú totiž dve možnosti: Buď si uvedomia svoju, Stvoriteľom im darovanú schopnosť stať sa dokonalými a zo svojej slobodnej vôle sa budú snažiť tento, v sebe ukrytý predpoklad k dokonalosti aj navonok zrealizovať. To znamená, že sa budú snažiť poznávať dokonalé Zákony stvorenia a zároveň sa budú snažiť podľa nich aj žiť, čo im nemôže priniesť nič iného, ako šťastie, pokoj a mier presne tak, ako je tomu vo vyšších úrovniach stvorenia.
 
   Alebo, využijúc právo svojej slobodnej vôle, slobodne sa rozhodnú hľadať šťastie inými cestami, než tými, ktoré im ukazuje Božia Vôľa. Rozhodnú sa kráčať životom tak, ako oni sami chcú a ako oni sami považujú za vhodné a dobré. Je to cesta vlastného chcenia, ktorá neberie ohľad na dokonalé Zákony stvorenia. Ten, kto sa ňou rozhodol ísť, ten sa nezaujíma o ich poznanie a tobôž o podriadenie vlastného života ich dokonalému pôsobeniu.
 
   Človek má vo svojej slobodnej vôli na takéto rozhodnutie právo, avšak v každom prípade je to preňho rozhodnutie zhubné. Svojim nerešpektovaním Vôle Božej, svojim presvedčením, že on sám to vie lepšie, zasieva vôkol seba iba nedokonalosť, choroby, biedu a utrpenie. Za to však nemožno viniť Stvoriteľa, ale len a len človeka, ktorý nesprávnym spôsobom zneužil dar svojej slobodnej vôle.
 
   Stvoriteľ je dokonalý a dokonalé je všetko, čo vytvoril! Nedokonalosť a zlo vniesol do stvorenia iba človek a to zneužitím svojej slobodnej vôle a svojou snahou vedieť všetko lepšie.
 
   Avšak človek, ktorý sa rozhodol ísť takto nesprávne, zostáva naďalej časťou stvorenia a teda on sám i všetky jeho rozhodnutia zostávajú podrobené účinkom Zákonov stvorenia. A tie mu zo železnou spravodlivosťou vrátia naspäť presne to, čo zasieval svojou neznalosťou, nerešpektovaním a protirečením voči nim. Je nimi bolestivo, ale spravodlivo zraňovaný, tiesnený a obrusovaný až dovtedy, kým na vlastnej koži nespozná životnú nevyhnutnosť prispôsobenia sa dokonalým Zákonom stvorenia.
 
   Ak to ale nebude schopný, ani ochotný urobiť nikdy, nakoniec ho zvratné pôsobenie týchto Zákonov zničí a vymaže zo stvorenia ako škodcu, ktorý v sebe nebol schopný nájsť ochotu zrealizovať, Stvoriteľom doňho vložený, osobný predpoklad k uskutočneniu ľudskej dokonalosti.
 
   Kristus, Syn Najvyššieho, nám svojim učením prišiel ukázať, aká je Vôľa Božia vo stvorení. Jeho učenie nám ukazuje spôsob, ako cítiť, hovoriť, myslieť a konať, aby sme konali v súlade s touto Vôľou a aby sme sa tak stali šťastnými a ľudsky dokonalými.
 
   K realizácii našej osobnej, ľudskej dokonalosti, máme však vymedzené iba určité časové obdobie, ktorého koniec sa veľmi rýchlo blíži. Potom sa celé stvorenie stane absolútne dokonalým, pretože všetko, čo zneužijúc svoju slobodnú vôľu, dobrovoľne odmietlo k tejto dokonalosti smerovať, bude zo stvorenia odstránené. Stane sa tak preto, aby konečne úplne všade zavládol mier, spokojnosť a šťastie.
M.Š. priaznivec stránky : www.ao-institut.cz

Ježiš Kristus | stály odkaz

Komentáre

  1. Hele, ani jsem to nemusel číst do konce, i když mám kurz rychločtení.
    Mám to z pražskýho Planetária ve stromovce, byl jsem ješte adolescent.
    Tak Ty hned v úvodu k předmětné věci podsouváš axiom, že jsou nějací nadlidi? Nějací vyvolení? Na vyšší hladině bytí? Vůdci?
    Tak já Ti něco povím. Všichni vůdci se, posléze, ukázali jako největší hovada z říše lidí.
    A jestli platí, že Bůh Stvořitel Všehomíra, všechno vidí, všechno ví a stvořil všechno dokonale, tak tydlencty vůdce a nadlidi nakope do prdele!
    To asi tak v krátkosti. Protože je nepotřebuje, nadčlověče, S vůdci nepeču:-)))
    publikované: 27.12.2009 17:51:43 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. HMM
    SPOMINAS ...NEJAKU DOKONALOST NESPECIFIKUJES AKU ???
    a SLOBODNU VOLU.
    Prirovnavas cloveka ..k nejakej bozskej bytosti.
    Spajas tu skusenosti zivota posmrti.
    Kladiets tu tezu niecoho k niecomu a k nicomu.
    ................
    TVOJ ZIVOT MI PRIPADA AKO HRA PREJTS LEVEL A POSTUPIT VYSSIE.
    kAM NESPECIFIKUJES.
    nEROZUMIEM K COMU MAME BYT DOKONALY...K BOHU.
    sKOR SI MYSLIM ZE V JEDNODUCHOSTI JE LEPSIE SPOJENIE S BOHOM.
    chces nieco odstranovat a co...
    .....................
    Ulohou tohoto zivota je prezit ho v naplneni podstaty Lasky ku okoliu
    ,porazit demonov v sebe a naplnit svoj zivot pocitom stastia.
    Milovat okolie nerozdavat ale duchaplne radsej dostavat uder od zivota
    ak splni poslanie a zmeni nase ego..
    ....................
    Jednoduchost ,naplnit poslanie a zit zivot uprimne.
    ...................
    Strasis tu ludi vyberom a segregaciou ...kto je vacsi krestan prezije alebo bude dokonaly.
    ..................
    Cistenie nieciho pred niecim nerozumiem ....vojny vedu ludia,katastroficke udalosti nehody a zravotne umrtia ...to je osud.
    ..................
    SI prilis komplikovany a k takym vesmirny Boh sa neprihovori lebo
    hladas dokonalost v niecom v com je neni ani paru.
    Sutana ti je cudia ...ked nemilujes.
    .................
    Skovavat sa za krestanstvo a v mene kriza vypalovat a nicit ...to boh odmieta.
    ................
    Ucit a prenast myslienky...to je jeho uloha....otvarat ludom oci v ich uzavrenosti a komplikovansoti.
    Hladat cestu k jednoduchosti a pokore.
    .....................

    Si prilis INSTITUOVANY A CHCES SIAHNUT NA BOHA.
    NECAKAJ POZITIVNU ODPOVED.
    KED SI ODTRHNEJ Z STROMU MUDROSTI NAVZDY STRATIS CESTU POZNANIA BOZEJ MILOSTI.

    PRETO KRESTANSKA KATOLICKA CIRKEV STRATILA MOZNOST SPOZNAT BOHA A UZ K NEJ SA NEPRIHOVARA.
    STE PRILIS KOMPLIKOVANY A UPLNE STE ZHANOBILI ZAKLADNE
    VLASTNOSTI VASEJ INSTITUCIE.
    ZIJETE Z MASOVOSTI A UTIEKANIA ,BEZNADEJE LUDI.
    KTORI ABY NIECO NEPREPASLI TAK VO VAS VERIA AKO V INSTITUT POSTUPU DO NEBA.
    UROBILI STE SI FABRIKU NA DUSE A SNAZITE SA FORMOVAT ICH A VTLACAT IM SVOJU VOLU O KTOREJ VRAVITE...JE TO ICH SLOBODNA VOLBA....ONI SA PRIDALI KU KRESTANSTVU.
    SKODA....

    publikované: 27.12.2009 20:44:12 | autor: IgorM (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. som asi moc jednoduchy
    "Človek má teda slobodnú vôľu a zároveň schopnosť a všetky predpoklady stať sa dokonalým"

    Tak preco dokonaly Stvoritel nevytvoril rovno dokonaleho cloveka, ale iba cloveka s predpokladmi stat sa dokonalym?
    Nebolo by to dokonalejsie stvorenie v zmysle definicie "Dokonalosť je absolútny vrchol všetkého. Je to maximum toho, čo je vôbec možné dosiahnuť"?
    Neprotireci to tomu, ze "Stvoriteľ je dokonalý a dokonalé je všetko, čo vytvoril"?

    "No a práve jestvovanie slobodnej vôle je kľúčom pochopeniu toho, prečo sa v dokonalom stvorení Božom nachádza nedokonalosť, bieda a utrpenie." "Nedokonalosť a zlo vniesol do stvorenia iba človek a to zneužitím svojej slobodnej vôle a svojou snahou vedieť všetko lepšie."

    Tak preco dokonaly, vsevediaci a vsemocny Stvoritel stvoril cloveka, ked vedel, ze stvori zlo?
    Neprotireci to tomu, ze vsetko robi dokonale?
    Ak Stvoritel moze zasahovat do slobodnej vole cloveka, tak potom nesie aj on zodpovednost za stvorenie zla. Ak nemoze zasahovat do vole cloveka, tak nie je vsemocny a ani vsevediaci a teda dokonaly.

    Ja v tom logiku nevidim. Mne je to vsetko velmi protirecive.
    Ale o logike to asi nie je, je to o viere. A ja neberiem ludom ani to, ked uveria, ze toto je anglicky text na zelenom podklade. Vsetko je mozne :-) Jedine co ma vsak trapi je to, ked ludia sami seba oklamu v tom, ze ta ich viera je logicka...
    publikované: 27.12.2009 21:45:53 | autor: jofo (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. hmm..
    Ako iste vies-
    Clovek sa sklada z duse a tela-
    Dusa je cast energie a vedomia.
    Energia zostava tu na zemi vedomie si hlada cestu k stvoritelovi.
    ....
    Boh ocakava ze clovek sa vymani z jednoduchych zivocisnych pudov a nastupi cestu rozvoja duse tzn vedomia.
    Tu je zakladom porazit v sebe to nizke pudove ego ktore nas nuti
    k nizkym pudom ako kradnut,podvazat,zabijat,klamat a zivit svoje ego skodoradostou a zavistou.
    ....
    Boh umoznil aby vedomie rastlo v pozemskom tele a ucilo sa .
    Ked vedomie dusa nadobudne dostatok lasky dokaze sa spojit s duchom svatym z bozskym vedomim a ...robit zazraky.
    .....
    ale to je o ceste...Cloveka za vesmirnym vedomim.
    publikované: 27.12.2009 23:12:25 | autor: IGORm (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. mlatenie prazdnej slamy
    To o co sa tu autor snazil mi pripada skor ako vykrik z posledneho... Na to nemas ani ty a ani ja aby si dokazal vysvetlit a popisat velkost myslenia Boha. Az sa s nim raz stretnes pochopis.. Podstatou zivota tu na zemi nie je rast len na dusi, lebo harmoniu tvoria s telom a jedno bez druheho nedava zmysel. Podstatou zitia nie je nic ine len jedna zakladna vec a podla nej budeme sudeny.. je to co sa tu vytraca ... POMOC BLIZNEMU SVOJMU - rozsah tychto slov je jasny a zaroven vsestranny. Slobodna vola je vsak zakladom pre rozvoj tela a duse. Veci sa nedaju naucit formou definicii, ale musia sa prezit a az vtedy su zakladom pre cestu k dokonalosti o ktorej snivame. Komplikujeme si zvot sami.. zabudame na zaklad a ten spociva v tom, ze v jednoduchosti je krasa.
    publikované: 28.12.2009 08:21:56 | autor: jj (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. hmm.
    Svoje bytie tu na zemi si vyberas.
    Velkostou svojho vedomia dokazes listovat vo svojej buducnosti.
    Tvoje telo je len schranka ktora ti umoznuje zit na tejto planete.
    Vyvojovych stupnou je 7 SEDEM PLANET Vyvoja duse a cestyk harmonii
    vedomia a k kozmickemu vedomiu.Bohu.
    Svoj vyvoj si vyberas aby si sa naucil pochopit na svojich chybach
    riesit zivotne situacie s prijatelnym vysledkom.
    Pre vedomie.Naucit sa pochopit a postupit dalej vo vyvoji.
    Pomoc bliznemu svojmu je dana existenciou a socialnym sposobom fungovania spolocnosti vykazujucim rysi solidarity a vzajomnej spolupatricnosti v zavslosti od prirodnych zdrojov a existencnych zdrojov.
    Samostatny jedinec je cast vedomia jeho cesta je jedinecna a nie je odkazana na spolupatricnosti a vzajomnej pomoci od inch entit vedomia.
    Dnes sme svedkami ako vysie stadia vedomia entit sa snazia o prve kontakty vzhladom k tomu ,ze nase vedomie je pripravene na prve kontakty s vyspelejsimi entitami.
    Za ucelom naviazania spolupatricnosti a podpory.
    Vzhladom k tomu ,ze bytie na tejto planete doshuje krizoveho stadia
    destrukcie a straty casti vedomia.
    Vysie entity sa snazia komunikovat a nadvazovat kontakt aby mohli odvratit moznu destrukciu .Vzhladom k tomu ze upadok ludstva a strata
    vnutornych ideii privadza cast vedomia k tomu ze podlahne zlu a cakaju pad do nizsich entit vedomia.
    Vysie entity citia upadok a snazia sa pomoc...nerozumieme im a casto hladame technicky a vedecke vysvetlenia problemu ich komunikacie.
    Civilizacia upada ahroziaca destrukcia privadza na zem velke mnozstvo ENTIT ktore sa nazia posobyt pozitivne a zvratit vyvoj.
    Zial momentalne neuspesne !!!!!!
    publikované: 28.12.2009 09:36:31 | autor: IgoRm (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ...toto uz je tazka psychiatria...
    Tazka to debata. Toto je uz na mna silna kava. Podla mna je clovek tak ci tak iba zvieratom a jeho prvotnym cielom (instinktom) je rozmnozit sa, tak ako to funguje vsade v prirode. Ze sme vyvojom ziskali schopnost mysliet, napredovat, prezit medzi ostatnymi druhmi je iba nasim (ne)stastim. Myslenie nas doviedlo az k tomu, ze sme schopni pisat "kraviny" o stvoreni dokonaleho cloveka, ktory uz od zaciatku mal dokonaly mozog a myslenie, ale boh sa chcel pohrat a sledovat co sa s clovekom stane a ako a kedy sa zvrhne. A clovek sa samozrejme hned v prvopociatkoch zvrhol (vid stary zakon) a ide to geometrickym radom k horsiemu. Este, ze sme tou vyvolenou skupinou a mozme olutovat svoje hriehy a bude nam odpustene.

    Jedna vec ma zaraza, ako k tomu pridu ti chudaci v pralesoch, ktori si vyznavaju svojich bohov a nikdy nepoculi o Jezisovi, ktori pre nich trpel a zomrel. Ako k tomu pridu budhisti, muslimi, hinduisti atd., ktori sa nenarodili ako vyvoleni - ako krestania. Hm asi maju smolu, tak im treba, ale nevadi, aspon v nebi bude viac miesta...

    Podstatou zivota pre mna je mat rodinu, milovat, byt milovany a hlavne mat zo seba dobry pocit raz ked budem zomierat a obzriem sa za seba...
    publikované: 28.12.2009 15:07:32 | autor: Vlad (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Je to fakt na hlavu!
    Člověk, součást Přírody, se chová jako nějaký Vyvolený. Všechno vokolo sebe ničí. Zužuje prostor na život vostatním. Staví betonový džungle, řeže si větev pod sebou, se který nedávno slezl a už machruje jak je dobrej. Jsou tu jiní, co tu byli před ním. Také Bohem stvoření, všelijaká stvoření, stromy a taky tráva, oblaky a to není dobrá správa, že to bylo k ničemu. Zabít Člověka, toho ničemu.
    publikované: 28.12.2009 15:16:03 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  9. hMM
    PSYCHIATER.
    NECHAPES POJEM A MYLIS SI URCITE PRISTUPY.
    Mozes nechat pred seba rozmyslat Darvina a pustit svoj geneticky material medzi tvoje favoritky.
    Cim si zabezpecis svojich pokracovatelov a oni po tvojej smrti polozia svoje semeno do urodnej pody az tvoj genonom sa casom vytrati.
    To je darvin
    Ja hovorim o dusi ako takej.
    Tibetsky mnich povazuje svoju dusu svoje bytie ako reikarnaciu z minulych zivotov a v podstate sa snazi dostat spat do povodneho zivota.
    Cosa podarilo len Jezisovi lebo sa vratil spat do povodneho tela v urcitu dobu a cas.
    Paradoxom je ze podla urovne vedomia sa vracias o vyvoj spat alebo dopredu.
    Ale v podtate ...Vlado nie je mozne aby si postupil dopredr ak sam k tomu nedospejes....tzn nech ti dobre padne Darvin jet to uspech ze ason v nieco veris !!!!
    :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    publikované: 28.12.2009 16:45:55 | autor: PRE PSYCHIATRA. (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. MITO.
    aVATAR JE POHADKA....
    PRE DETI.
    SI LAHKO MANIPULOVATELNY.
    :-))))))))))))))))))
    publikované: 28.12.2009 16:47:40 | autor: IgorM (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Mno, Když myslíš, IgoreM,
    tak manipuluj. Uvidíme, kdo koho kam vmanipuluje.Jinak se hezky směješ, to se mi moc líbí!
    I blbiny umíš tak hezky, že až!
    Neboj, nehněvám se, jsem zvyklej:-)))
    publikované: 28.12.2009 19:24:08 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Ta psychiatria bola trefna
    Cloveka, ktory veri, ze je Napoleonom, zavrieme do blazninca.
    Cloveka, ktory veri v hovoriace hady ci chodenie po vode si musime vazit, aby sme ho nahodou neurazili, pretoze jeho viera je hodna respektovania.
    Kde ja tam hranica medzi blaznom a takymto respektovania-hodnym clovekom? Je tam vobec nejaka?

    Smejeme sa z naivity tych, co verili v Zeusa, Vishnu, Shivu ci nebodaj iba nejakeho lokalneho bozika. Pritom sami verime v zrodenie z panny.
    Moslimovia a zidia sa mylia, to my krestania, pozname skutocnu pravdu. To iste si vsak myslia aj moslimovia aj zidia a odmietaju krestansku pravdu presne z tych istych dovodov, ako my odmietame tu ich...

    Ako rozozname, kto z trojice zid, krestan, moslim ma pravdu a kto je neurotik. Nemozu byt psychicky naruseni vsetci?

    Co je horsie, koniec sveta v ktory veria, nemusi nastat bozim zasahom, ale tym, ze na seba tito "zdravi" ludia pozhadzuju atomove bomby...
    publikované: 28.12.2009 21:54:33 | autor: jofo (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. îíĺăčíńęčĺ ńňđîôű/oneginskie strophes
    http://erobizzon.ucoz.com/fotoschop/10.jpg
    http://erobizzon.ucoz.com/fotoschop/29.jpg
    http://erobizzon.ucoz.com/fotoschop/39.jpg
    Íĺ óäŕëîńü íŕâĺę îńňŕâčňü
    Ŕ ěű ďîńëóřŕĺě ňĺá˙
    Ěíĺ áűëî á ăđóńňíî ěčđ îńňŕâčňü
    Íĺň, íĺ ďîęčíóë ˙ ňĺá˙
    Ćčâč! č ďëĺííčę îćčâŕĺň
    Ďîëěčđîě äîëĺ îáëŕäŕĺň
    Ďđĺä íĺţ ďĺńňđűé ďîëę ëčâđĺé
    Âäŕëč Čňŕëčč ńâîĺé
    ß, ńęîëüęî íč ëţáčë áű âŕń
    Ńě˙ňĺíüĺ Ňŕíč âčäĺňü ěîă
    Ńě˙ňĺíüĺ Ňŕíč âčäĺňü ěîă
    ß íčęîăäŕ íĺ çíŕëŕ á âŕń
    Ĺăî ďđčěĺđ äđóăčě íŕóęŕ
    Ďĺ÷ŕëčň őëŕäíŕ˙ đŕçëóęŕ
    http://erobizzon.ucoz.com/publ/7-1-0-9
    Ňĺá˙ âîńňîđăŕěč ďîçäđŕâčňü
    Ŕ ěű ďîńëóřŕĺě ňĺá˙
    Íĺ ěűńë˙ ăîđäűé ńâĺň çŕáŕâčňü
    Ďđî Ęčřčíĺâ č ďđî ńĺá˙
    Óâű, Ňŕňü˙íŕ óâ˙äŕĺň
    Îň ćŕäíűő óńň íĺ îňűěŕĺň
     ňîëďĺ ěîăó÷čő ńűíîâĺé
    Íî ńëóřŕé: â đîäčíĺ ěîĺé
    Îíĺăčí âĺđíî ćäĺň óć íŕń
    Ŕő! äîëăî ˙ çŕáűňü íĺ ěîă
    Ňđč ďŕđű ńňđîéíűő ćĺíńęčő íîă
    Č ÷ŕé íĺńóň. Ëţáëţ ˙ ÷ŕń
    Íî, áîćĺ ěîé, ęŕęŕ˙ ńęóęŕ
    "Ěîé äđóă, âîň áîă ňĺáĺ ďîđóęŕ".
    http://erobizzon.ucoz.com/forum/13-42-1 CHAT WITHOUT REGISTRATION
    publikované: 02.01.2010 03:50:03 | autor: alona (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014