Cesta k Svetlu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Skutočná Pravda je jednoduchá!

Hmotný svet a hmota samotná je niekedy naozaj veľmi zložito formovaná, ale skutočná Pravda o živote je prostá a jednoduchá. Jedine jej pochopenie nám však môže dať reálny kľúč k ovládnutiu hmoty a zároveň ukázať cestu k šťastnému životu na zemi.
 
   Aby sme to lepšie pochopili, predstavme si strom, ktorý má tisíce listov, nachádzajúcich sa na tisícoch drobných konárikoch. Tieto drobné konáriky rastú na hrubších konárikoch, tieto zase na ešte hrubších a tie nakoniec na hrubých nosných konároch, vychádzajúcich priamo z kmeňa.
 
   Všetka vonkajšia, mnohotisícová bezpočetnosť teda vychádza z jednoty – z jedného jediného kmeňa, v ktorom sa nachádza srdce stromu.
 
   No a presne takto isto je to aj s Pravdou, ktorá je nesmierne zložitá v mnohorakosti jej vonkajších, hrubo hmotných prejavov, ale jednoduchá, prostá a jednotná v jej samotnej podstate.
 
   Súčasný materialistický svet a súčasná materialistická veda si predsavzala hľadať poznanie prostredníctvom skúmania mnohorakých, vonkajších hmotných prejavov, čomu nemôže byť nikdy konca a čím nie je možné v nijakom prípade dospieť k samotnej podstate. Táto cesta hmotného poznávania nie je cestou k Pravde, ale naopak, slepou uličkou, v ktorej sa všetko úsilie ľudí o poznanie doslova rozplýva, triešti a zostáva iba na povrchu.
 
   Cesta k poznaniu skutočnej Pravdy vedie jedine cez pochopenie podstaty všetkých javov, cez pochopenie základných Zákonitostí, ktoré hýbu stvorením. Vedie k pomyselnému kmeňu stromu, z ktorého prúdi miazga do všetkých nespočetných konárov, konárikov a listov.    A toto jadro, tento kmeň, čiže Pravda, na ktorej princípoch funguje stvorenie, je v skutočnosti jednoduchá a pochopiteľná každému. Stačí k tomu iba čistá, prostá a prirodzená, doslova detská citová otvorenosť presne tak, ako nám o tom hovoril kedysi Kristus. Práve toto je však pre ľudí v ich súčasnej, rozumovej  prekomplikovanosti asi tým najťažším.
 
   Vraví sa, že v kvapke vody je ukrytý celý vesmír. Inými slovami povedané, každá jednotlivosť vo stvorení povstala z jednej a tej istej Pravdy. Vo svojom otvorenom a čistom cite majú ľudia schopnosť Pravdu vycítiť a nahliadnuť, avšak iba vtedy, keď sa vnútorne stanú takými istými ako je Ona, čiže jednoduchými, prirodzenými a čistými.
 
   Ak to dokážeme,  v tom okamžiku dostávame do rúk kľúč k bráne pochopenia všetkých mnohorakých jednotlivostí vo stvorení, za ktorými sa predsa vždy skrýva jediná a tá istá Pravda, z ktorej všetko povstalo. Poznanie skutočnej Pravdy o stvorení je teda jedinou reálnou cestou k odhaleniu všetkých jeho tajomstiev a tým zároveň i cestou k neuveriteľným  možnostiam, o ktorých sa ľudstvu dneška doteraz ani len nesníva.
 
   Hľadajme teda ozajstnú Pravdu, ktorá jestvuje a ktorú je i napriek všetkým súčasným zmätkom predsa len na tejto zemi možné nájsť. Pravdu, ktorá je vo svojej prostote a jednoduchosti dostupná každému, iba že nie každý je ochotný vyvinúť intenzívne osobné úsilie k tomu, aby sa k nej dopracoval.
 
   M.Š. priaznivec stránky : www.ao-institut.cz
 
 

Hľadanie Pravdy | stály odkaz

Komentáre

  1. Prosto a jednoducho
    Človek (tu na Zemi) nie je človekom lež kus dobytka
    publikované: 07.12.2009 22:31:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Proč je to furt vo hledání jediné odpovědi?
    Jediné Pravdy, pramáti všech odpovědí?
    A co chaos? Popsán i teoreticky a matematicky ošetřen? Há?
    Však za posledních, přinejmenším, dvatisíce let je tu takovej binec ( čti chaos), že až! A každej měl pravdu, svým spůsobem.
    Onehdá, na Kovárně, jsme řešili do půl pátý po půlnoci otázku, že jestli by nebylo správný, aby lidstvo vyhynulo. Vohrožuje totiž vostatní živočichy a už to skouší i ve Vesmíru.
    No, byly tam i krajní názory, to je pravda, ale. Ale nakonec jsme se ujednotili, že by bylo dobrý jít domů a skusit to nějak ještě, prozatím, přežít:-))))
    Jsi mi sympatickej svou zarputilostí:-)))
    Ahoj!
    publikované: 07.12.2009 22:32:43 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  3. realita
    Ale spravne chap ten vyrok. Lebo to nema byt nadavka. Len konstatovanie toho s cim sa denno denne stretavame.
    publikované: 07.12.2009 22:37:57 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Na dobytku lidstvo přežívá už roky,
    při svém snažení obstarat si potravu, nutně musíš na dobytka narazit! Tak to je, nic s tím nejde dělat. Mana nebeská už nepadá a padati tak brzy nebude. Ti, což jsou drzí a neohlíží se moc po morálnu, jsou normálně spokojení a ty jsi za běžného spotřebitele. To jako občana.
    Spátky na stromy to už asi nepůjde, a když tak pořádně ztuha. Jedině, že by někomu prdlo v bedně abyla by vojna veliká. Až tak veliká, že by byla globální. Jenže to zas není normální, tak nevím, fakt si nejsem jistej. Čím jsem si jistej, je to, že jako lidi by jsme měli respektovat ty, co tady byli před náma. Úcta k životu nám chybí. Si myslím. Asi blbě, ale myslím :-)))
    publikované: 07.12.2009 22:50:24 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ja, občan
    ano Mito, Človek (tu na Zemi) nie je človekom ale kus dobytka, nic s tím nejde dělat, nehadam sa. Nasi pastieri (rozumej: knazi, politici, manazeri, odborari a dalsie a dalsie vyznamene a menej vyznamne aj uplne bezvyznamne zvierata a zvieratka z rodu orwellovych svin) vsak nie su ludia. Lebo ich moralka je zvratena ba az zvrhla. K tomu pozri bod 13 v prvej casti mojej trilogie VO VOJNE S NAPODOBENINAMI ČLOVEKA - ver alebo never, vojna je to veliká. :) Až tak veliká, že by byla globální. Jenže to zas není normální, aby sa kazdy spraval v duchu Desatora a tak sa ti slabsi jedinci snazia uchmatnut si zo zivota co sa da. A ze sa niektoremu z nich krivdi maju v piči, :) alebo mylim sa?
    publikované: 09.12.2009 14:03:10 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Asi se nemýlíš, Robentine:-))
    Počtu si, ale později:-)) Musím do zamˇľstnání , jsem rád, že ho mám :-)
    Ahoj!
    publikované: 09.12.2009 14:44:45 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  7. solidarita
    ahoj Mito, taka otazka, k tomu zamestnaniu, keby bolo treba, obetoval by si ho kvoli cloveku akym som napriklad ja?
    publikované: 09.12.2009 15:17:12 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Robertine, a víš, že asi jo?
    Kdyby Tě to mělo vytáhnout z nějakýho srabu, asi jo. Možná zas o mně někdo napíše, že jsem vožralej a potřebuju přes držku.
    Ač všichni islámisti a budhisti vědí, kde bydlím, protože jsem tu několikrát dal svou pravou, a to předesílám, adresu, nikdo zatím. Ale co nebylo může bejt.
    I tak spoléhám na vydrilovaný reflexy.
    Myslím si, že jsi, v zásadě hodnej člověk. Rád si rejpneš, vlastně jsme stejní.
    Miluju někoho vytočit do ruda a potom tak co Ty ruďochu:-))))
    Ale islámisti a budhisti mně serou. To nezapírám. S těma mumláníčkáma, ovládnutí mysli, skoumání a špízování, kupčení a čachrování, pardon, čakrování,hnal bych je do Gangy, až by se jim za patama prášilo.
    Ahoj a pohodu Ti přeju Robertine! :-))
    Mito
    publikované: 09.12.2009 21:37:58 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  9. asi jo?
    ale nevies to urcite? :) Dobre teda, spytam sa Ta konkretnejsie: Ako by si (ako moj kolega a priatel) zareagoval na druhy odsek Mojho spamu: najdes ho hned pod podnadpisom na stranke - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=897 - Filozofia_pre_kazdeho? [5b/11] - robeNtin :)
    publikované: 10.12.2009 12:12:51 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Kukám, kukám, jsi hezkej člověk, čéče:-))
    Nejsu na kluky, to je jedna věc, druhá věc je, že jsem přesvědčením husita.
    Co nedobiješ,neznásiníš, nevyrabuješ a nezesmilníš, to nemáš:-)))
    Máš to na blogu moc dlouhý, promiň. Mám asi tak tři blogy, dalších pět co jsem zapoměl hesla, alepíšu si krávoviny, protože ne to baví.
    Proč by měli lidi vědět, že jsem usedlej literát, a kdybych neměl oné, tak je to vo ničom.
    Miluju živý lidi, kdo mi chce zabránit, ať se stydí, přes držku mi slibují,
    mumláníčka mumlují, nikdo zatím nepřišel, Ja jsem honza a rozbiju Ti držku, kvůli tomu , že na opravdickém blogu mi svádíš ženu, co je za chlapa:-)))
    publikované: 10.12.2009 19:30:31 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  11. napomenutie
    Mito, dajako Ti z toho vypadla odpoved na moju otazku: K tomu zamestnaniu, keby bolo treba, obetoval by si ho kvoli cloveku akym som napriklad ja? Ako by si teda zareagoval na druhy odsek toho Mojho spamu? Vyjadril by si mi svoje sympatie aj verejne pred managementom frmy?
    publikované: 11.12.2009 14:27:56 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014