Cesta k Svetlu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo je dnešná ženská móda zvrhlá?

Pozor! Nasledovný text môže spôsobiť a žiaľ, aj spôsobuje, neprimerané emocionálne reakcie u osôb ženského pohlavia. Pravdivo a otvorene sa v ňom totiž hovorí o skutočnostiach, ktoré sú väčšinou ľudí dneška považované za „normálne“. Avšak v skutočnosti normálne nie sú! Ďalšie čítanie len na vlastnú zodpovednosť.
 
   O čom svedčí nevhodné, vyzývavé a dráždivé odievanie žien v letných mesiacoch? Veľmi jednoducho povedané, o „kvalite“ ich vnútorného života!
 
   Náš vzhľad i všetko naše vonkajšie jednanie je totiž vždy iba očividným svedectvom toho, ako cítime a ako uvažujeme, teda toho, akí naozaj sme. No a žiaľ, vzhľadom ku „kvalite“ súčasného odievania nemožno úroveň vnútorného života dnešnej ženskej populácie definovať inak, ako iba dvoma výstižnými slovami – vnútorný rozvrat!
 
   Prečo? Určite každý z nás niekedy videl prostitútku. Či už vo filme, alebo „naživo“. Každý teda vie, za akým účelom a ako asi býva „oblečená“. Jej vonkajší zjav i jej „práca“ sú ale svedectvom hlbokého vnútorného, mravného úpadku, či doslova rozvratu osobnosti. I všeobecnou verejnou mienkou sú takéto osoby odsunuté na samotný okraj spoločnosti.
 
   No a skúsme teraz celkom nezainteresovane porovnať „oblečenie“ prostitútok s oblečením žien v teplých, letných dňoch. Ak budeme naozaj objektívni zistíme, že tých rozdielov nebude napodiv až tak veľa.
 
   A teraz uvažujme: Je správne, ak dievčatá, ženy a matky podliehajú „móde“, ktorá sa nie veľmi líši od odievania neviestok? „Móde“, ktorá neraz nachádza práve v tomto prostredí doslova zdroj svojej inšpirácie? Nevraviac o tom, čo všetko sú schopné súčasné ženy odhaliť na plážach a kúpaliskách, ktoré sa z tohto dôvodu stávajú priam pareniskom morálneho bahna.
 
   Len si napríklad prečítajme bežné ženské časopisy, v ktorých rôzni „odborníci“ odporúčajú čitateľkám, ako najlepšie zvádzať a dráždiť mužov, ako byť zmyslené a čo najviac „sexy“, časopisy, kde sú celkom bez hanby opisované rôzne techniky telesného styku dvoch pohlaví, ktoré by mohli slúžiť ako popis pracovnej náplne „zamestnankýň“ vo verejných domoch. Hanba ženám, že vôbec takéto časopisy čítajú a podporujú ich redakcie svojim finančným príspevkom a hanba im, že sa odievajú tak, ako im káže dnešný, mravne zvrhlý diktát „módy“.
 
   Ako už teda bolo povedané, naše vnútro a naše vonkajšie konanie sú akoby spojené nádoby, takže zmieňovaný spôsob odievania musí byť celkom logicky iba odzrkadlením „kvality“ vnútorného života súčasných žien. Podobný spôsob odievania vypovedá o uvoľňovaní, devastácii a strhávaní všetkých morálnych a mravných zábran, vypovedá o devalvácii až deštrukcii vnútorného života a o postupnom znehodnocovaní a úpadku osobnosti.
 
   Podrobenie sa spomínanej „móde“ býva teda žiaľ, nespochybniteľným a neklamným svedectvom o reálnej vnútornej „zrelosti“ každej jednotlivej ženy, ktorá môže mať sama o sebe samozrejme omnoho vyššiu mienku, avšak jej zovňajšok až príliš očividne odzrkadľuje skutočný stav jej vnútra.
 
   Čo je však treba urobiť, aby došlo k zlepšeniu tohto nežiaduceho stavu? Ak sa vo všeobecnosti hovorí o dôstojnosti a rozvoji človeka i celej spoločnosti, ak sa hovorí o raste a dozrievaní ľudskej osobnosti, ak sa hovorí o práci na sebe samom a tak ďalej, prvý a rozhodujúci krok týmto smerom spočíva v nevyhnutnej, osobnej vnútornej premene každého jednotlivca, to znamená, v jeho vnútornom prerode smerom k lepšiemu a ušľachtilejšiemu.
 
   Aby k nemu ale mohlo vôbec dôjsť, musí mu predchádzať pravdivé, dôsledné a nekompromisné oboznamovanie verejnosti s tým, čo je správne a teda hodné nasledovania a čo je naopak nesprávne a zvrhlé a preto musí byť odsúdené a zavrhnuté. Čo je správne a nesprávne nie podľa ľudských kritérií, názorov a prianí, ale podľa Zákonov vo stvorení, reprezentujúcich vôľu jeho Tvorcu a Majiteľa. Podobná osveta je teda prvým krokom. Jednoducho povedané, ľudia sa už konečne musia naučiť rozoznávať dobré od zlého.
 
   No a na základe poznania a uvedomenia si správneho a nesprávneho má potom nasledovať druhý krok a síce – zmienená vnútorná premena. A ak bude skutočná a hlboká, teda taká, aká byť musí, celkom logicky prerastie v krok tretí, čiže v nevyhnutné prejavenie sa navonok, v celkovom jednaní človeka, v jeho reči i v jeho prístupe ku každej životnej situácii, nie samozrejme iba k samotnému odievaniu.
 
   Cesta k obrodeniu ľudstva vedie teda cez obrodenie vnútorného života každého jednotlivca v duchu vecného poznania Zákonov stvorenia, bez ohľadu na jeho pohlavie, bez ohľadu na jeho vierovyznanie, či príslušnosť k nejakému duchovnému smeru. Táto cesta je skrytá, pre dnešných ľudí v snáď až príliš prostých slovách: „Udržujte krb svojich myšlienok čistý! Tak založíte mier a budete šťastní“.
 
   Kto teda začne vedome dbať o čistotu a ušľachtilosť svojho myslenia a cítenia, ten potom postupne, ak bude vytrvalý, pozdvihne svoj vnútorný život až na úroveň skutočného a pravého človečenstva. A toto pravé človečenstvo, táto znovunadobudnutá a znovuobjavená, pravá ľudskosť, začne z neho potom automaticky tryskať zvnútra navonok, prejavujúc sa jeho rečou, jednaním, názormi, postojmi i ...odievaním! Ušľachtilé a ľudsky dôstojné vnútro sa teda celkom logicky premietne i do dôstojného a ušľachtilého zaodetia fyzického tela. Iba tadiaľto vedie jediná správna cesta ku kráse, harmónii a všeobecnému pozdvihnutiu všetkého okolo nás.
 
M.Š.
priaznivec stránky : www.ao-institut.cz

Žena | stály odkaz

Komentáre

  1. no teedaa
    nie som zenska a nepreferujem ani prilisnu liberalizaciu, ale ani konzervativizmus... ale na margo jednej casti "Čo je správne a nesprávne nie podľa ľudských kritérií, názorov a prianí, ale podľa Zákonov vo stvorení, reprezentujúcich vôľu jeho Tvorcu a Majiteľa."

    Nesuhlasim.

    Co je spravne a co nie je sukromny a subjektivny pohlad kazdeho z nas na danu vec. To co je pre jedneho normalne, je pre ineho absolutne neprijatelne. kolkoludi, tolko nazorov a nanucovat nazory a postoje inym ludom v mene akehosi Stvoritela???

    Komunizmus bola jedna totalita a ja to poviem paradoxne: "Daj Bože, aby neprišla totalita kresťanská!"
    publikované: 18.08.2008 18:06:05 | autor: magy (e-mail, web, autorizovaný)
  2. autorovi
    tymto clankom si o sebe zrejme povedal viac ako si povodne chcel. To nebolo o zenach a ich odevoch, ale o tebe ako to vnimas a ako na teba posobia - dovetky o vnutornom obrodeni bol skor pokus o akusi racionalizaciu
    publikované: 18.08.2008 18:29:42 | autor: liberty.liberty (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. emociálnu reakciu si napisal(a) práve ty
    ach jaj , ako čítam tvoje riadky tak jediná správna cesta je iba tá, ktorú ty vidíš ! Nechceš náhodou aby ženy nosili nejaké uniformy podľa tvojej predstavy ?
    publikované: 18.08.2008 18:54:45 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Tento lineárny myšlienkový pochod, že čo je zahalené je čisté
    a čo odhalené je, to zas špinavé, mi pripomína jedno zvláštne obdobie temna v talianskej histórii, keď vo Florencii mních Savonarola trestal vznešené florenťanky za príliš bohaté jak esteticky tak finančne oblečenie...myslím okrem toho pálenia kníh, ktoré patrne nemáte spoločné, vážený bloger, ste sa so Savonarolom ocitol na spoločnej platforme...
    publikované: 18.08.2008 18:54:47 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. islam!
    islam je riesenie ..o)) ;)))
    publikované: 18.08.2008 19:01:50 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. iba racionálna otázka
    čo prosím ťa má spoločné móda s tým, že keď mi je horúco, tak si oblečiem minisukňu a tričko na ramienka??

    a podotýkam, mám holé nohy

    a v zime nosím ponožky a bundu..mám si vstúpiť do svedomia a robiť to naopak???


    publikované: 18.08.2008 20:26:35 | autor: janusha (e-mail, web, autorizovaný)
  7. je to geniálne
    a súhlasím s tebou: "Udržujte krb svojich myšlienok čistý! Tak založíte mier a budete šťastní“."
    A teraz Cesta k pravde, my vysvetli, ako môže byť nevhodné, vyzývavé a dráždivé odievanie žien a dokonca i holá žena vyzývavá a dráždivá ak sú tvoje myšlienky čisté? Nie náhodou ty si ten nečistý, ak u teba holá žena, alebo akokoľvek oblečená, či odhalená žena vyvolá nečisté myšlienky?
    publikované: 18.08.2008 20:50:09 | autor: chlap (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. otrasne!!!!
    Nechutne moralisticke blaboly, nic ine... z toho clanku mi je zle. Ked bude vonku 35 stupnov v tieni, na slnku 55, tak sa navlecem do nohavic, lebo ved aby bolo vidno, ze mam kvalitny vnutorny zivot. Taketo otrasne moralisticke clanky vedu len k jednemu, tu suknu si kupim naschval este kratsiu, aby som svojim zjavom poburila este viac ludi, co taketo nieco dokazu napisat!!!
    publikované: 19.08.2008 10:36:37 | autor: allien (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. pocuvaj
    zena je stvorena pre to, lebo je pekna. kazda zena je krasna. nie je zle tuto krasu odhalit. je zle ju zahalit lebo tym zena popiera radost z toho ze bola stvorena.
    publikované: 16.01.2011 19:43:26 | autor: stonkeela (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Koľko vzruchu
    pre jedného náboženského fanatika (jehovistu, či čo je to):D
    Tvárite sa akoby to v iných článkoch ani nepísal...
    Ja som špinavý
    ja som nehodný
    ja si nič nezaslúžim
    ja pôjdem do pekla, lebo nič iné ma nečaká a ničoho iného nie som hoden...

    Mám len jednu otázku - odkiaľ vieš že je to nesprávne - ehm obliekať sa vyzývavo - dočítal si sa to niekde?
    A nedočítal si sa tam náhodou aj to, že máš vlastný rozum, aby si vedel zistiť, či je to naozaj nesprávne?
    Nemôže dôjsť k situácii, že Boh nás skúša a zloženie skúšky môže byť aj vzoprieť sa mu a dokázať mu, že si toho hoden žiť život podľa seba? ... máš svoj rozum, porozmýšľaj...
    publikované: 16.01.2011 20:11:44 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Na čo-móda?
    Chcem žiť v raji a nahá...len,aby tam bolo teplo!
    publikované: 17.01.2011 07:22:58 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  12. zas tento magor,
    čo sa v obleku matke narodil!!!! jediný zvrhlík si ty, čo svoje libido nedokážeš udržať na mieste a obviňuješ z toho ženy!!! ic sa už liečiť!
    publikované: 17.01.2011 11:09:26 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. CP
    ==Určite každý z nás niekedy videl prostitútku==je zaujímavé, že existujú i prostitúti a oni vlastne chodia komplet zahalení. Takže nebude to v bohatstve hábov na sebe.

    ==priam pareniskom morálneho bahna.==nie vždy toto závisí od oblečenia, ale vnútorných zásad. Niekedy aj opak je pravdou


    ===Hanba ženám, že vôbec takéto časopisy čítajú ===hanba mužom, že tiež o nich vedia a ešte i kritiku hádžu na hlavu ženy. aj ke´d súhlasím s tebou v tom, že by v každých novinách akt, polakty, erotické inzeráty nemali byť. Pretože ich čítajú deti a mládež, lenže to je zasa o inom .

    ==spojené nádoby...„kvality“ vnútorného života súčasných žien.==
    to je ako ke´d povieme že buď biela, alebo čierna. Extrémy, akoby nič medzi tým neexistovalo.

    ==Kto teda začne vedome dbať o čistotu a ušľachtilosť svojho myslenia a cítenia===,tak ako kvalitný sex začína v mysli človeka, tak aj obliekanie, s tým spojené ne/zvádzanie, ne/prístupnosť závisí od sily ženy, KTORA JE OBYČAJNE ZVADZANA Z PODNETU MUŹA, O KTOROM SA TU VOBEC NEZMIENUJE. KOLKO MUZOV CHODI V LETE V SORTKACH, S VYPRACOVANYMI SVALAMI, S PROTEINMI A NIKTO ICH NEPRANIERUJE, ZE SU POVODCAMI NECISTOTY A ZLA. MYSLIM, ZE BY SI SA MAL SMIERIT SAM SO SEBOU, VYSPORIADAT SA SO SVOJIMI NECISTYMI MYSLIENKAMI A NEHADZAT VINU NA ZENU, KTORA ANI NEMUSI PRSTOM POHNUT A JE TA PODKUSITELKA.
    publikované: 17.01.2011 12:14:28 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014