Cesta k Svetlu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tragédia festivalu „Pohoda“ – inteligentný vietor!

Buďme úprimní a na rovinu si povedzme, čo sa v skutočnosti skrýva za letnými hudobnými festivalmi. V letnej spare a v uvoľnenom, dovolenkovom a prázdninovom období ide o zmes neviazanosti, alkoholu, drog, vulgarity a živočíšnej zmyselnosti. Je to doslova oslava skazenosti, hraničiacej až zo zvrhlosťou. Jednoducho Sodoma a Gomora!
 
   Všetci určite veľmi dobre vieme, ako to skončilo so Sodomou a Gomorou, kde všeobecná skazenosť prekročila všetky hranice. Prírodné sily jednoducho zmietli z povrchu zemského tento močiar plný hniloby.
 
   Ľudstvo je však nepoučiteľné a manifestáciou skazenosti dnešnej doby sa stali letné hudobné festivaly. Avšak okrem toho, čo chcú ľudia, čo je im príjemné a čo práve oni považujú za dobré a správne je v tomto vesmíre i niečo iné, Vyššie a Silnejšie. Niečo, alebo Niekto, v koho službe a vernej poslušnosti stoja mocné sily prírody.
 
   Vietor, oheň, vodstvo, pohoria, rastliny – toto všetko riadia a spravujú ľuďom neviditeľné, ale úplne konkrétne a reálne, inteligentné bytosti, ktoré celé prírodné dianie spravujú nie podľa svojej vlastnej vôle, ako to egoisticky a nesprávne robia ľudia, ale iba podľa vôle niekoho Vyššieho. Práve preto je príroda sama o sebe stále svieža, krásna a čistá. Všetku disharmóniu, čo v nej jestvuje, do nej vniesli iba ľudia.
 
   Tieto skutočnosti teda znamenajú, že vietor ani pri tej najväčšej búrke neveje náhodne, ale je presne riadený zodpovedajúcou prírodnou bytosťou, ktorá mu vládne. No a bol to práve takýto inteligentný vietor, ktorý zmenil pred nedávnom v tragédiu oslavu ľudskej skazenosti na festivale „Pohoda“ v Trenčíne.
 
   Sú však ľudia schopní vidieť za touto tragédiou to, čím ona naozaj je? Dokážu sa zamyslieť sami nad sebou? Dokážu pokorne a vo všetkom svojom konaní zohľadňovať vôľu Toho, ktorý bol, ktorý je a ktorý vždy bude silnejší, ako oni sami?
 
   Ak totiž nepochopíme skutočnú príčinu nešťastia, ku ktorému došlo, budú sa podobné udalosti opakovať a to bez ohľadu na mieru technického zabezpečenia. To, čo sa stalo v Trenčíne možno zároveň vnímať, ako symbolický, malý obraz veľkého diania. V malom nám tu totiž bolo ukázané, ako dokážu mocné sily živlov, vedome riadené bytosťami prírody, v minúte zraziť na kolená ľudskú pýchu a skazenosť, ktorou je doslova presiaknutá celá naša takzvaná „civilizácia“. To, čo sa stalo na Slovensku sa môže prihodiť aj v celosvetovom meradle, ak sa nepoučíme a nezmeníme.
 
   Tragické udalosti v Trenčíne by pre to pre nás mali byť impulzom k zamysleniu sa nad kvalitou „hodnôt“, ktoré uznávame a ktorými sa riadime. Mali by byť impulzom k nastúpeniu cesty mravnej obrody, ktorá je v súlade s vôľou Toho, kto bude vždy predsa len silnejší, ako ľudská technika a ľudské chcenie.
 
   A na záver ešte jedna osobná úvaha: Dovolím si tvrdiť, že ak by sa tých 30 000 účastníkov festivalu stretlo za účelom hľadania ciest k ozdraveniu a morálno – duchovnému pozdvihnutiu spoločnosti, v takomto prípade by určite k žiadnej tragédii nedošlo. Podobná akcia, majúca za účel hľadanie všeobecného dobra, čo je v súlade s vôľou Vyšších síl, takáto akcia by bola pod zvýšenou ochranou prírodných bytostí a to aj v prípade, že by všade navôkol zúrila búrka.
 
   M.Š. priaznivec stránky : www.ao-institut.cz
 

Kultúra a umenie | stály odkaz

Komentáre

  1. vynimky potvrdzujuce pravidlo o bezkatastrofickom prienbehu hromadnych akcii zameranych na hladanie ciest k duchovnemu pozdvihnutiu


    http://dnes.atlas.sk/svet/111163/

    Najmenej 26 ľudí zahynulo a 24 bolo zranených pri havárii autobusu prevážajúceho poľských pútnikov neďaleko mesta Grenoble na juhovýchode Francúzska.



    http://www.sme.sk/c/1053395/cestou-na-put-zahynulo-jedenast-ludi.html

    Cestou na púť zahynulo jedenásť ľudí



    http://www.24hod.sk/clanok-45577-Minibus-sa-zrutil-z-trajektu-do-rieky,-najmenej-11-m%C5%95tvych.html

    Záchranárom sa podarilo nájsť jedenásť tiel, päť ďalších osôb je nezvestných. Podľa agentúry MENA sa rodina vracala do Káhiry po oslavách moslimského sviatku Íd al-Adhá, ktorým sa končí každoročná púť moslimov do Mekky



    http://en.wikipedia.org/wiki/Incidents_during_the_Hajj

    On July 2, 1990, a stampede inside a pedestrian tunnel (Al-Ma'aisim tunnel) leading out from Mecca towards Mina and the Plains of Arafat led to the deaths of 1,426 pilgrims.
    On May 23, 1994, a stampede killed at least 270 pilgrims at the stoning of the Devil ritual.
    On April 9, 1998, at least 118 pilgrims were trampled to death and 180 injured in an incident on Jamarat Bridge. [1]
    On March 5, 2001, 35 pilgrims were trampled to death in a stampede during the stoning of the Devil ritual.
    On February 11, 2003, the stoning of the Devil ritual claimed 14 pilgrims' lives. [2]
    On February 1, 2004, 251 pilgrims were killed and another 244 injured in a stampede during the stoning ritual in Mina.


    publikované: 23.07.2009 16:09:51 | autor: R (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. na Pohodu nechodim,
    no poviem Ti jedno, je mi luto, ze z mojich vrstovnikov tam nik nechce ist...ak sa chce niekto sfetovat, opit, usexovat, tak to moze hocikde, na to nepotrebuje plochu letiska.
    Odkedy tam chodia moji synovia (dospeli), mam svoj nazor na tento festival.
    Vracaju sa v pohode, triezvi, unaveni tancom a opaleni od slnka...
    v sobotu bolo na ploche okolo 33-35 tisic ludi...zomrel jeden...kazdeho zivota mi je luto, ver mi...ale keby tam bolo sustredene zlo, nebolo by mrtvych viac?
    Pozri havarie na ceste, jedno auto - traja mrtvi, jeden tazko zraneny, ako vysvetlis toto?
    Nasi mladi maju festival, kde sa citia dobre, kde okrem sucasnej hudby pocuju aj hudbu svojich rodicov, prarodicov, znie tam ludovka, opera, folk, jazz...premietaju sa filmy, konaju diskusie, ludia sa mozu ucit tancovat vsetky mozne druhy tancov...o polnoci zo stvrtka na piatok znela Aka si mi krasna...2x...videla som video, ludia slzy v ociach, uzasna atmosfera...ak tam bolo nieco nakumulovane, tak urcite nie zlo...to citim niekde celkom inde...
    publikované: 23.07.2009 16:17:13 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Z vasho nazoru je mi zle
    Vyzera to ze verite v Boha (aj ked neviem v akeho...). Sama som veriaca, a to naozaj silne. Sex pred manzelstvom, resp. ako to vy nazyvate - nemravny a nemoralny zivot su pre mna tabu. Tiez drogy drogy, samozrejmä. Pred nerespoktom voci Bohu mam velku bazen. Nuz a predstavtesi ze Pohodu navstevujem a trvam na tom, ze je to jedno z anjhodnotnejsich podujati, ake sa na Slovensku organizuju. S Vami nemozem suhlasit uz len preto, ze sudite (ale kto akymi zbranami bojuje, takymi aj zahynie) a aj preto, ze aj uprimne veriacim ludom, nasledujucim Boha sa deju zle veci. Verim, ze mate znalost Biblie, a tym padom mi nemozte odporovat. Tvrdit, ze vietor bol zoslany Bohom, aby zmiatol zabavajucich sa ludi - to je velmi drze tvrdenie a som prekvapena, ze nemate obavu z toho, ako sa pozera Boh na to, ked nejaky maly cloviecik presvedcene tvrdi, ze vie co Boh spravil a preco. Nemate bazen? A akoto ze opominate jedno z najdolezitesich prikazani a to konat v laske? Myslite si ze nieco zmenite tym, ze budete podporovat inych v tom aby sa tesili, ze Boh vyhladil skazenost (tam kde nebola)? Som velmi sklamana ze ludia ako vy, vobec beru meno Bozie do ust. Mali by ste sa radsej modlit za silu pre rodinu zosnuleho a tiez za mudrost a silu pre organizatorov, ktori doteraz odviedli uzasnu pracu a ktorych vynimocny talent a vynimocna sila, organizovat podujatie tak pozitivneho charakteru, je z mojho pohladu dar od Boha sameho.
    Zamyslite sa nad tym komu sluzite vy a zamyslite sa dobre.
    Iva
    publikované: 23.07.2009 16:26:10 | autor: Iva (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ach, Boze
    Ty si dobry idiot
    publikované: 23.07.2009 16:36:10 | autor: Kika (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Teda prepáč, ty Cesta k Pravde, či k čomu to,
    tá tvoja cesta je riadne zmätená a myslím, že nesmeruje k pravde, ale k niečomu úplne inému. Tvrdiť, že Boh zoslal vietor, aby vzal človeku život je okrem iného strašne úbohé... Je mi ľúto autora tohto stupidného článku, je to v mojich očiach chudák...
    publikované: 23.07.2009 16:43:23 | autor: linda (e-mail, web, autorizovaný)
  6. milan
    neviem , či dokážem oceniť Tvoju vieru o naplnení života na Tvojej nastúpenej ceste . svet sa totiž vyvíja rôznymi smermi . len čas ukáže kade sme mali ísť a čomu sme sa mohli vyhnúť .
    prosím Ťa nehodnoť POHODU ako Boží trest . a nikdy nehodnoť to , čoho sa nezúčastníš priamo , lebo máš skreslené informácie , ktoré rozširuješ verejne ďalej .
    publikované: 23.07.2009 16:49:01 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  7. este musim zopar slov
    ak z mojho textu nie je dostatocne jasne - keby som mala s kym, tak na Pohodu chodim a to velmi rada...
    Prebieha tam tolko uzasnych akcii, zdaleka sa neda postihat vsetko...moji kamarati maju trosku ine zaujmy, nechcem sa prlepit na svoje deti, no a samej sa mi nechce...ale kazdemu kritikovi by som dopriala stravit tam cele tri dni aj noci, pocuvat operu, folk, ludovku,
    vitat vychod slnka...ti postarsi uz mozno aj zabudli, co vsetko krasne sa da vidiet skoro rano...
    publikované: 23.07.2009 16:53:57 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. SVATA PROSTOTO
    si ty ale riadny zfetovany curak....
    publikované: 23.07.2009 17:31:29 | autor: chupka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. pre hanku
    hanka ..teba museli rodičia skutocne nenávidiet ...je mi to uprimne luto
    publikované: 23.07.2009 18:55:47 | autor: lubos (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. hanke ..este raz
    ..ospravedlnujem sa Hanke ..nepoatrilo tzo tebe a sem ..ešte raz sa ospravedlnujem
    publikované: 23.07.2009 18:57:09 | autor: lubos (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. OK, Lubos:))
    pred chvilou som volala s mamou, bola ku mne fajn, zial, otcovi uz zavolat nemozem:(
    publikované: 23.07.2009 19:03:21 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. nekonecna hlupost
    Keby tie inteligentne prirodne bytosti existovali,zmietli by ta z povrchu zemskeho a vymazali z historie ty bezcitny tupy magor.
    publikované: 23.07.2009 19:36:23 | autor: franto (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. pohoda
    MŠ, ty by si zabodoval v temnom stredoveku ako inkvizitor. Na co sa to hras? Zapocuvaj sa do svojho vnutra, vnimaj svoje pocity a mozno Boha naozaj najdes. Mas este k nemu riaaaaaaaaaaadne daleko. Kazdy normalny clovecinou citiaci obcan sa vzival do pocitov tych tisicok ludi, co tam boli a ich rodin a ty si sa z toho, zda sa vytesoval.
    Pohodakom drzim palce, aby dokazali i napriek vsetkemu smutnemu, co sa stalo,robiť i nadalej hudbymilujucim ludom radost a letnu pohodu.
    publikované: 23.07.2009 20:41:08 | autor: emka (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Re:
    tak takehoto kreteeeena popripadne kravu ako si ty by som mohol hladat aj dva roky po celom svete a isto by som ho vacsieho nenasiel... ty musis byt strasne obmedzeny a tupy cloviecik.. akoze ja som veriaci, ale teraz musim povedat, ze strc sa s tym tvojim nabozenstvom do...
    publikované: 23.07.2009 21:09:32 | autor: tbonot (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Re:
    tak takehoto kreteeeena popripadne kravu ako si ty by som mohol hladat aj dva roky po celom svete a isto by som ho vacsieho nenasiel... ty musis byt strasne obmedzeny a tupy cloviecik.. akoze ja som veriaci, ale teraz musim povedat, ze strc sa s tym tvojim nabozenstvom do...
    publikované: 23.07.2009 21:16:12 | autor: tbonot (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. tvoje "inteligentne" vetry
    ze "... a zivocisnej zlomyselnosti." eh??
    Clovece, ved ty si to len domyslas, co sa deje na Pohode! Je mi ta uprimne luto, tvoja zatrpknutost sa naplno ukazala v tomto clanku. Tolko ludskeho stastia nahromadeneho na vsetkych doterajsich Pohodach mozes len zavidiet, a podla mna len v duchu zavidis.
    Rozoberat s tebou tohtorocne nestastie mi za to nestoji.
    R.I.P. Kasko.
    publikované: 23.07.2009 22:54:39 | autor: ondeek (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. LOL ty Vyssia Sila :))
    ty musis strasne nenavidiet zivot a sam seba
    publikované: 24.07.2009 00:16:51 | autor: stamina (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Trapko, tebe nejako uslo ze uz nezijeme v stredoveku..
    Ako inkvizitor by si mal by si mal v tej dobe na ruziach ustlane..A este na margo ze je to "festival alkoholu a drog", myslis ze by na POHODU za takych okolnosti chodili aj cele rodiny s detmi?? Si mimo jak mimogalakticka mimoza, v zivote si na POHODE nebol, tak jej meno ani slovo bozie neber do huby nadarmo, nerozosievaj tu nenavist a daj si tabletky na tie tvoje tupe vetry, lebo zda sa ze ti tlacia poriadne na mozog..
    publikované: 24.07.2009 09:58:39 | autor: shagy (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. sorry MS ale si uplny kreten
    jediny argument ktory myslim bude stacit je, ze si nikdy na festivale nebol/a, inak by si takuto sracku nevyprodukoval/a...
    prosim najskor si zazi akciu o ktorej chces publikovat vyplody tvojej ocividne nie celkom zdravej mysle
    publikované: 24.07.2009 10:23:14 | autor: ples (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. je mi ta luto
    z tvojho rozpravania mi vychádza len to, že si na žiadnom festivale s priatelmi nikdy nebol a ak aj áno, tak maximalne na krestanskom Campfeste. Prečo by sa mali ti ludia namiesto zabavenia jeden vikend v roku zaoberat bytostnými otazkami? Totiž väčšina to robí celý rok, tak si ten vikend ozaj zaslužime. Skus raz nesudit, nečitat bibliu a zastav sa na Pohode buduci rok. Dufam že bude aj napriek ludom ako Ty...
    publikované: 24.07.2009 16:22:12 | autor: peter (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Môj názor
    Mne je hrozne lúto náboženských fanatikov a ich skreslený a obmedzený pohľad na svet. Ale neboj určite to dotiahneš niekam ďaleko... aspoň na faru
    publikované: 24.07.2009 16:40:51 | autor: Vitkor (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. SOM AJ JA SKAZENÁ????? PÝTAM SA...
    Na začiatok by som asi uviedla že fanatizmus v akejkoľvek podobe je to najhoršie čo sa v tejto spoločnosti vyskytuje... toľko moj názor na osobnostnú úroveň autora tohto článku.
    Sama som sa tento rok Pohody zúčastnila.Považujem sa za normálnu 20-ročnú študentku, ktorá sa z času na čas rada vyblázni s partou svojich kamarátov. Nikdy v živote som nebola na žiadnom festivale, tiež som bola toho názoru že ide len o stret nejakých zúfalcov čo sa chcu opiť a ja neviem čo. No bola som neskutočne prekvapená...prišla som na letisko...bolo plné zabávajúcich sa ľudí...najprv nám zahrala partička nejakých španielov na zvonkohrách,potom sme utekali na koncert Hexu, večer Razorlight atd. atd. ocitla som sa v dave ľudí ktorí tlieskali a spievali spolu so spevákmi. Absovlovali sme aj kurz latino tancov , alebo folkloru kde som narazila na "pankáča" v kanadách ako sa učí polku :) dokonca som sa opálila čo som až doteraz považovala za nemožné.
    Takto vyzeral náš prvý deň...no v sobotu po tom ako sa to stalo nám zmrzol úsmev na tvári...bolo mi strašne ľúto, že na mieste kde sme sa všetci spolu zabávali bol niekto zraneny a dokonca mŕtvy, ak by som mohla urobila by som hocičo aby som im pomohla...z tohoto dna si už pamatám len strašne smutný dav ľudí opúšťajúc letisko, smutných že jednému z NÁS sa nepodarí už vrátiť domov...
    publikované: 28.07.2009 18:14:09 | autor: Petra (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. vymazat
    Nechapem ako sa takyto zvrateny clanok moze dostat na take verejne miesto ako je Internet...fuj, skoda sa k tomu vyjadrovat
    publikované: 04.08.2009 15:57:07 | autor: Lubenka (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. .
    very good:-)
    publikované: 18.07.2012 17:06:15 | autor: Wai (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014